11 Noiembrie 2018 – Misiune îndeplinită! La mulți ani VETERANI AMVVD-isti!

11 Noiembrie 2018 – Misiune îndeplinită! La mulți ani VETERANI AMVVD-isti!

Visul mai vechi al membrilor AMVVD a devenit realitate în această zi aniversară cu profunde semnificații pentru Armata României,  11 noiembrie – ZIUA VETERANILOR ai teatrelor de operații, grație susținătorilor asociației.

Evenimentul, cu însemnătate patriotică şi de solidaritate umană, a  avut loc la CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE CRRV-AMVVD de la Mănăstirea Dealu, Târgoviște, unde a fost instruit în tinereţe regele Mihai I,  în semn de recunoştință pentru militarii veterani ce s-au întors acasă din teatrele de operații cu sechele pentru tot restul vieții.

Asociaţia este formată în anul 2013, iar la ora actuală numără peste 12.500 de membri: militari, poliţişti, veterani, veterani cu dizabilităţi, adică militari răniţi, văduve şi 2.500 de membri asociaţi din societatea civilă (medici, sportivi campioni, artiști). Anul acesta, pe 11 noiembrie, Ziua veteranilor din teatre de operaţiuni, vrem să spunem şi noi aici,  la CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE : misiune îndeplinită! La mulți ani VETERANI ROMÂNI (…) Așa cum am promis în februarie ne-am ținut de cuvânt. Astăzi, aici, vă prezentam o camera și cu cabinet medical , a declarat preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din România, Marius Apostol.

Alături de Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” le-au stat alături, ca de fiecare dată, locuitorii comunei ANINOASA în frunte cu primarul Constantin Maricescu, IRON SKY TEAM, Corul de copii din Târgovişte, Corala Cornetinii – al copiilor de la Centrul Cultural Cornetu, ansamblul „Vestitorii Aninoasei”, comunitatea Bragadiru- ILFOV etc.

Onorați de ministrul atât de Apărării Mihai Fifor, de șeful Statului Major al Apărării, Generalul Nicolae Ciucă, locțiitorul șefului Statului Major al Forțelor Terestre, Generalul de brigadă Dorin Blaiu, cât și de multe alte oficialități din toate structurile statului AMVVD-iștii au sărbătorit ZIUA VETERANILOR TO ținându-si promisiunea făcută la începutul anului (21 februarie) prezentând prima cameră și primul cabinet din CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE. 

„Am încheiat manifestările dedicate Zilei Veteranilor la Aninoasa, județul Dâmbovița, unde Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi a demarat, în incinta fostului spital Mânăstirea Dealu, proiectul de dezvoltare al Centrului de refacere și recuperare al veteranilor din teatrele de operații.

I-am mulțumit și cu această ocazie, în mod special domnului plutonier adjutant principal (r.) Marius Apostol, pentru hotărârea cu care a crezut și a luptat pentru acest proiect, atunci când puțini îi dădeau șanse de reușită.

Cu tenacitatea militarului învățat să lupte pentru viață, Marius Apostol și colegii săi din AMMVD ne-au arătat că se poate.

Este o lecție pe care am învățat-o de la camarazii noștri. Cred cu tărie că centrul va avea un rol important în recuperarea și tratarea veteranilor din teatrele de operații, iar Ministerul Apărării Naționale sprijină această inițiativă.

Mă refer aici la ordinul deministru pe care l-am semnat recent, prin care se stabilesc criteriile de sprijinire a asociațiilor și fundațiilor de utilitate publică, cu reprezentare la nivel național, care își desfășoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apărării Naționale.

Acest cadru juridic, care a lipsit până acum, ne va permite să putem gândi soluții pentru a aloca resurse pentru proiecte importante, cum este acesta al AMVVD, în beneficiul militarilor armatei noastre.

Am discutat în acest sens, de mai multe ori cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, care a insistat pe urgenta identificarii de solutii pentru veterani și avem toate speranțele că vom putea interveni de la nivelul Guvernului României pentru a aduce resursele necesare pentru proiectul Centrului de Recuperare pentru Veterani.

ONOARE ȘI RESPECT!” a scris ministrul Apărării Mihai Fifor pe pagina oficială de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *