11 noiembrie – zi cu mare însemnătate pentru A.M.V.V.D

11 noiembrie – zi cu mare însemnătate pentru A.M.V.V.D

Începând cu anul 2014, odată cu completarea OUG nr.82./2006, a fost instituită Ziua Veteranilor prin Legea nr.150/2014.

Cu reglementări sau fără, este de datoria noastră de a nu da uitării sacrificiul cu care, militarii români și-au oferit viața pentru a servi și respecta jurământul militar – legământ sacru.

Această zi n-a fost aleasă la întâmplare, ci simbolizează sfârșitul Primului Război Mondial, precum și marcarea unei negre zile de 11 noiembrie a anului 2003, când sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogorași a fost primul militar român decedat în teatrele de operații din Afganistan.

Din păcate, pe câmpul de luptă al teatrelor de operații, deși menirea lor era de menținere a păcii, până în anul 2019 și-au pierdut viața, în total, 30 de eroi.

Pe lângă ziua dedicată lor, în Parcul Tineretului din București a fost ridicat în semn de prețuire pentru sacrificiul suprem, Monumentul Eroilor căzuți în Teatrele de Operații.

Un aport considerabil în clădirea acestuia l-a avut și Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” – care îi reprezintă pe „cei rămași”, dar nu îi dă uitării pe „cei plecați”.

Amintintim că în zilele ce vor urma, în garnizonele din țară și la Monumentul Eroilor căzuți în Teatrele de Operații vor avea loc ceremonii militare și religioase.

Împreună susținem veteranii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *