Un secol de Unire a adus AMVVD în blocul de paradă de Ziua Naţională a României

Un secol de Unire a adus AMVVD în blocul de paradă de Ziua Naţională a României

Aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, ASOCIAȚIA MILITARILOR VETERANI ŞI VETERANILOR CU DIZABILITĂȚI – Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) și Serviciul Român de Informaţii, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa vineri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti. Coloana va mărşălui pe bulevardul Kisseleff, până la Piaţa Presei Libere.

Parada militară organizată de Ziua Naţională a României pe 1 Decembrie 2018, va avea mai multe elemente de noutate, având în vedere că în acest an se împlinesc 100 de ani de la Unirea tuturor Principatelor Româneşti.

Pentru că nu se poate vorbi de o Românie modernă fără să ne amintim de sacrificiul veteranilor noştri, la această aniversare a unui secol de Unire, va participa pentru prima dată în istoria României, în blocul de paradă, o Asociație Militară reprezentativă pentru veteranii şi militarii răniți în Teatrele de Operații, şi o spunem cu mândrie că e vorba de ,,ASOCIAȚIA MILITARILOR VETERANI ŞI VETERANILOR CU DIZABILITĂȚI – Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD).

Cei peste 300 de militarii străini vor fi din Bulgaria, Canada, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia și Ucraina.

Pentru buna desfăşurare a Paradei militare organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 25 (26), 30 noiembrie și 1 decembrie.

Tot în Bucureşti va avea loc vineri, 1 Decembrie, începând cu ora 8.00, o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

„Recomandăm publicului spectator să vină la Paradă, pe cât posibil, fără bagaje voluminoase”, se arată într-un comunicat al MAPN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *