A 38-a aniversare a Regimentului 64 Parașutiști  Boteni. Cu această ocazie, Cătălin Olteanu, consilier al președintelui AMVVD, a primit inelul parașutiștilor militari

A 38-a aniversare a Regimentului 64 Parașutiști Boteni. Cu această ocazie, Cătălin Olteanu, consilier al președintelui AMVVD, a primit inelul parașutiștilor militari

Astăzi, 1 august 2018, la Titu, județul Dâmbovița, au avut loc manifestările dedicate Zilei Regimentului 64 Parașutiști Boteni, unitate de elită a Armatei României, care a împlinit 38 de ani de la înființare. Acest eveniment a adus împreună camarazii parașutiști care au activat, de-a lungul timpului, în această unitate militară (militari în termen, subofițeri, maistrii militari, ofițeri), dar și reprezentanți ai autorităților locale care au sprijinit întâlnirea. S-a alăturat sărbătoriților și o delegație din partea AMVVD formată din vicepreședintele Adrian Iloiu, secretarii Marian Mutu și Mihaela Dumitru, respectiv Cătălin Olteanu – consilier al președintelui AMVVD.

Momentele festive ale întâlnirii s-au desfășurat la monumentul ridicat în cinstea eroilor parașutiști căzuți la datorie în timpul evenimentelor din decembrie 1989 și au constat în depuneri de coroane la monumental parașutiștilor și scurte alocuțiuni din partea invitaților de onoare, gen. (r) Mircea Chelaru, fost șef al Statului Major General și Traian Niculae, primarul orașului Titu.

În cadrul manifestărilor de astăzi de la Titu, camaradul nostru Cătălin Olteanu, membru AMVVD, consilier al președintelui asociației, fost parașutist  al Batalionul 495 parașutiști ,,Capitan Stefan Soverth” a primit inelul parașutiștilor militari ca semn de respect pentru întreaga carieră, pentru devotamentul pus în slujba țării și, nu în ultimul rând, pentru sacrificiul de care a dat dovadă fiind veteran rănit al Teatrului de Operații din Afganistan. Inelul a fost acordat camaradului nostru  de unul din foștii comandanți ai Batalionul 495 parașutiști ,,Capitan Stefan Soverth”, colonelul Vasile Soare, cu sprijinul domnului Pavel Sandu, fost parașutist militar și unul dintre organizatorii evenimentului.

Inelul parașutiștilor militari este, conform Blogului parașutiștilor militari:,,simbol al vremelniciei transformată în veşnicie asemeni zborului. Noi murim trupeşte suntem vremelnici, dar trăim sufleteşte pentru eternitate legaţi de aceleaşi crezuri, de aceleaşi năzuinţe. Suntem purtători de aripi”.

Din partea AMVVD, întreaga considerație, cinste, onoare și respect camaradului nostru Cătălin Olteanu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *