A.M.V.V.D  a mai făcut un pas pentru drepturile veteranilor

A.M.V.V.D  a mai făcut un pas pentru drepturile veteranilor

Joi, 21 noiembrie 2019, o delegație a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir”, formată din – Marius Apostol – președinte, Dan Cosma – prim-vicepreședinte, Călin Lixandru, Mihai Darie – vicepreședinte, Mihaela Dumitru – secretar general a participat la ședința Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților.

Scopul participării a fost de a susține proiectul de lege PL-X nr.264/2019 – Lege pentru recunoașterea meritelor Veteranilor din Teatrele de Operații și a participanților la acțiuni militare pe teritoriul României, în forma propusă de A.M.V.V.D . Lege care face referire
la recunoaşterea meritelor personalului din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, participant la misiuni şi acţiuni militare sau la alte operaţii pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român, precum şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.

După o oră de dezbateri, după mai multe propuneri de modificare propuse printre care a fost și eliminarea sintagmei ” onorific „, ședința condusă de Ion Mocialcă, președintele comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, s-a încheiat, cu rezultatul unei Legi a Veteranilor în forma propusă de A.M.V.V.D, suferind mici modificări, urmând, în cel mai scurt timp, să intre în dezbatere.

Suntem încrezători că, în curând, rezultatul acestor demersuri se va concretiza într-o lege, care să satisfacă nevoile și așteptările beneficiarilor acesteia.

Împreună susținem veteranii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *