A.M.V.V.D – a marcat ZIUA VETERANILOR în București și în sucursalele din țară

A.M.V.V.D – a marcat ZIUA VETERANILOR în București și în sucursalele din țară

11 noiembrie reprezintă Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații începând cu anul 2014.

De ce 11 noiembrie? Într-o zi neagră de 11 noiembrie, în anul 2003 am pierdut primul camarad în Afganistan. S-a stins pe câmpul de luptă sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogorași. Până astăzi, am pierdut în teatrele de operații un număr nedrept de mare, 30 de vieți piedute ale militarilor români. Totodată, am numărat 176 de militari răniți.

De ce 11 noiembrie? Încheierea Primului Război Modial a fost marcată în ziua a 11-a, a lunii a 11-a, la ora 11.

Sacrificiul suprem al militarilor români, care luptă să păstreze pacea dincolo de granițele țării, astfel încât să nu fim nevoiți să o facem mai târziu și între hotarele ”casei” noastre. Unii și-au lăsat familii, părinți, soții și copii cu adâncă durere după ce-au căzut pe câmpul de luptă al teatrelor de operații. Alții s-au întors acasă cu răni adânci. Unii le poartă pe trup, alții le poartă în suflet. Pentru toți aceștia ne exprimăm sincera recunoștință. Pentru cei rămași să ne bucurăm că îi mai avem, iar pentru cei plecați să ridicăm rugăciuni pentru un drum luminat în Oastea cea Sfântă a Domnului.

Numele Eroilor căzuți în Teatrele de Operații au fost pe buzele celor prezenți la ceremoniile militare și religioase din Garnizoanele din țară.

În Parcul Tineretului, la Monumentul Eroilor căzuți în Teatrele de Operații, o delegație a A.M.V.V.D a depus o coroană de flori. Cei prezenți la eveniment sunt Marius Apostol – președinte, Dan Cosma – prim-vicepresedinte, Nelu Maidan – vicepreședinte, Adrian Udrea – director de comunicare,Ionuț Butoi, Călin Lixandru, Petruț Dorin.

La eveniment au fost prezenți Ministrul Apărării Naționale – Nicolae Ionel Ciucă și Locțiitorul Șefului Statului Major al Apărării – General-locotenent Daniel Petrescu.

Astfel de ceremonii au avut loc și în Garnizoanele Constanța, Vâlcea, Craiova, Argeș, Buzău, Vrancea, Bacău, Suceava, Iași, Botoșani, Galați, Oradea, Arad, Timișoara, Bistrița, Cluj, Tg Mureș la care au participat delegații ale A.M.V.V.D din sucursalele sus – menționate.

Mereu ne vom declara sincera apreciere pentru cei plecați și pentru cei rămași. Veteranii din teatrele de operații să aibă zile cu sănătate, să se bucure de viață și pentru viață.

Familiile celor care au pierdut parte din ei le suntem alături. Pios omagiu Eroilor din Ceruri, să fie iertați și primiți în Oastea Domnului.

Să nu ne uităm eroii! Nici cei de ieri! Nici cei de astăzi!

Împreună susținem veteranii!
Text: șef departament comunicare,
Ramona Nicoleta Darie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *