Alinarea minții și a sufletului veteranilor din teatrele de operații – parteneriat cu C.N.M.P.S.C

Alinarea minții și a sufletului veteranilor din teatrele de operații – parteneriat cu C.N.M.P.S.C

Stresul a devenit „boala” secolului. Mulți ne confruntăm cu acesta ca urmare a problemelor cotidiene. Dacă acestea ar fi accentuate de presiunea îndeplinirii unor standarde ridicate de performanță sau o perioadă îndelungată, energia pozitivă a familiei, care ne încarcă de vlagă ar lipsi, ar conduce la dezechilibre grave.

Militarii români prezenți în teatrele de operații, de multe ori sunt puși în situații periculoase, trăind sentimente de frică și neajutorare.
Mulți se întorc din misiuni fără a prezenta astfel de simptome, dar există totuși un număr considerabil care, întorcându-se în sânul familiei și reintegrându-se în mediul profesional au probleme de reacomodare, tocmai ca urmare a unor astfel de tulburări de stres posttraumatic.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” nu putea rămâne indiferentă la problemele existente ale veteranilor din teatrele de operații, astfel că, în urma unei întâlniri cu domnul Colonel Vasile Doru Marineanu s-au pus bazele unui contract de parteneriat cu Centrul național militar de psihologie si sănătate comportamentală al M.Ap.N.

Pașii mici pe care îi face sunt pentru oameni mari, veteranii noștri de astăzi.
Până la înființarea primului Centru de Recuperare si Refacere pentru Veterani vom căuta cele mai bune soluții pentru tratarea urmelor de „răni” rămase în sufletul, mintea și trupul lor.

Împreună susținem veteranii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *