AMVVD Câmpulung Muscel, la Ștafeta Satelor Mățăului – România 100

AMVVD Câmpulung Muscel, la Ștafeta Satelor Mățăului – România 100

Mai mulți membri ai sucursalei Câmpulung Muscel din cadrul Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, însoțiți de președintele sucursalei- plt.maj. Marius Ionescu și militarul veteran Ionuț Butoi, component al echipei Invictus România, au participat astăzi, 26 august 2018, la Ștafeta Satelor Mățăului, onorând invitația Asociației Ofițerilor în Rezervă din România.

Astfel, cinci militari ai Batalionului 30 Vănători de Munte” Dragoslavele  (Bădulescu Irinel, Vărzaru Marius, Cotescu Cosmin, Beldugan Dragoș, Butoiu Gianini) au luat startul la ștafeta care s-a desfășurat pe o distanță de 17 km pe traseul: Mausoleul de la Mateiaș -Castelul Alimănășteanu Bilcești/Valea Mare Pravăț – Fântâna Rece Mățău – Conacul de pe Deal – complexul memorial Eroii Mățăului. Militarii  din ștafetă au purtat torța Centenarului și  steagul de identificare al Batalionului 30 Vânători de munte „Dragoslavele” iar alături de ei s-au aflat fii ai Mățăului, copii, adolescenți, tineri și vârstnici, printre care și militari veterani ai Teatrelor de Operații.
Totodată, militarii din sucursala Câmpulung Muscel au depus o jerbă de flori la mormântul camaradului lor, sublocotenentul (p.m.) Mihai Toma trecut în eternitate în 30 iunie 2017,  în urma cumplitului accident de la Valea Urdii care a secerat viața a trei militari ai Batalionului 30 Vânători de Munte Dragoslavele. De asemenea, conducerea sucursalei a împărțit tricouri cu însemnele AMVVD copiilor care au participat la Ștafeta Satelor Mățău.
A fost un eveniment cu mare încărcătură emoțională la care s-au întâlnit generații de români, unii care își amintesc de vremurile războaielor de întregire a neamului, alții care învață, din manuale, despre evenimente recente din istoria țării, toți animați de sărbătoarea Centenarului Marii Uniri și de iubirea pentru România.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *