AMVVD în audiență la DCVP

AMVVD în audiență la DCVP

În data de 06.02.2019 delegația  AMVVD a fost primită de către conducerea  Direcției de calitate a vieții personalului din cadrul MApN. La discuții au participat domnul Apostol Marius, domnul Iloiu Adrian, domnul Bujor Viorel  și domnul Udrea Adrian. Din partea DCVP au luat cuvântul domnul Stoica Romică, domnul Vânătoru Nicu, dar si doamna Niță Raluca.

În cadrul dezbaterilor au fost prezentate  din partea AMVVD problemele militarilor veterani, veteranilor răniți în teatrele de operații, dar și ale celorlalți militari, indiferent de gradul deținut. Puncte importante discutate în cadrul acestei întâlniri au fost prezentarea proiectului de lege pentru legea veteranului, a fost clarificată situația cu care s-a confruntat asociația în cazul  propunerilor de avansare a membrilor , a fost adus în discuție și proiectul de lege pentru modificarea L80/1995. Situația aplicabilității L153/2017 (Legea salarizării unitare) la nivelul tuturor categoriilor de miliatri ,  aplicarea L288/2018 (Legea care aprobă  acordarea compensației lunare pentru chirie pentru plata ratei la locuința ), au fost prezentate și problemele pensionarilor militari, dar și despre formularele 230, virarea celor 2% din impozitul pe venit.

DCVP a asigurat AMVVD de întregul sprijin, deschidere și cooperare în toate competențele pe care legea le permite . În același timp AMVVD a primit invitația permanentă în cadrul comisiei de dialog social al MApN și va participa la toate inițiativele de modificare și/sau completare pentru legile de interes ale veteranilor.

Încă o dată s-a dovedit că AMVVD este o asociație puternică , recunoscută la nivel național, un partener de dialog permanent si de nădejde  cu  MApN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *