Astăzi este despre ei! La mulți ani tanchiștilor și geniștilor  EOD din Armata României!

Astăzi este despre ei! La mulți ani tanchiștilor și geniștilor EOD din Armata României!

Astăzi este despre ei!  În primul rând, despre tanchiștii din Armata României! Nelipsiți din lupta, aceștia au stat în prima linie a războiului, ajutând trupele terestre să înainteze. Ziua tanchiștilor este sărbătorită, an de an, la 1 august  pentru a marca data la care, în anul 1919, a fost înființat primul batalion de tancuri (,,care de luptă”) din Armata României, cu garnizoana în Mihai Bravu.  
Anul acesta, arma tancuri se apropie cu pași repezi de centenar, serbându-se 99 de ani de la înființarea primei unități militare de tancuri din România. Aceasta armă a avut parte de o dezvoltare anevoioasă pe parcursul timpului din cauze de natură obiectivă și subiectivă, provenite din mediul politic, economice, ideologice și militare. După  evenimentele din decembrie 1989, nota dominantă este aceea de diminuare a rolului tancurilor, sub influența reducerii rolului trupelor terestre care se manifestă în cele mai dezvoltate armate ale lumii. 
Totodată, astăzi, Armata României sărbătorește Ziua Militarilor Geniști din echipele EOD (Explosive Ordnance Disposal). Aceștia intervin în cazul unor dispozitive explozibile, de cele mai multe ori, alături de cei mai buni prieteni ai lor, câinii. Echipa EOD se pregătește permanent pentru astfel de situații, membrii acesteia sunt conștienți de riscurile la care se supun zi de zi și merită toate aprecierile noastre.
Cu ocazia Zilei Tanchiștilor și Zilei geniștilor EOD, Asociația Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilitati le urează militarilor celor două categorii de arme (activi, în rezervă sau în retragere), militarilor veterani și tuturor simpatizanților acestor arme, un călduros și respectuos ,,La mulți ani!” pe care îl merită din plin.
Sursă foto: Armata României, ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *