PARADISUL VERDE de la Corbeanca, gazda ediției a II-a a concursului PESCARUL VETERAN

PARADISUL VERDE de la Corbeanca, gazda ediției a II-a a concursului PESCARUL VETERAN

„Fir întins”!!! Așa s-a auzit toată ziua pe balta din Corbeanca unde a debutat cea de a doua ediție a Concursului „Pescarul Veteran”.
Peste 100 de militari au participat, anul acesta, la îndrăgitul eveniment. S-au format 21 de echipe de concurenți cu membrii AMVVD din Argeș, București, Bacău, Câmpulung, Constanța, Oradea, Târgoviște și Vâlcea.
Cu mic cu mare s-au putut bucura de concursul de pescuit sportiv organizat de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.) în Paradisul Verde cu sprijinul gazdei, Cristian Țânțăreanu. Om de afaceri, cu sufet mare, ne-a arătat încă o dată că este un adevărat susținător al veteranilor din teatrele de operații, Cristian Tânțăreanu a reușit să ne uimească cu mărinimia punându-ne la dispoziție balta, o parte din protocol și chiar puțin timp din viața dumnealui, încântându-ne cu povești reale și cu multe aprecieri la adresa militarilor și a veteranilor din teatrele de operații. Surpriza a fost și mai mare pentru toată lumea când, după prima vizită domnului Țânțăreanu acesta a sosit în „tabăra militarilor” cu fostul președinte al României, Emil Constantinescu care a salutat cald și prietenește fiecare participant.
Concursul Pescarul Veteran – ediția aII-a a debutat încă de la primele ore ale dimineții cu ajutorul organizatorilor Udrea Adrian, Apostol Marius, Cosma Dan, Bujor Viorel și Dinu Tiberiu care au pus la punct, cu lux de amănunte, ultimele detalii ale concursului.
La ora 7.30 s-a citit regulamentul și s-a ales comisia de arbitri formată din: Emil Cristian Pănescu de la „Pescar pe orice vreme” – președinte, Mircea Ștefancu, Cristina Mathias și Laura Istrate (Pescar pe orice vreme)- arbitri. Cu toate pregătite s-a trecut la tragerea la sorți a locurilor și înscrierea în concurs a câte doi participanți pe stand. S-au înscris și concurat 21 de echipe. Aceștia au fost sustinuți de către camarazi, membrii din familie sau de prietenii lor. Cel mai bun exemplu a fost dat de președintele sucursalei Argeș, Viorel Amzărescu, care și-a susținut cât a putut de bine echipa standului 14 asigurându-le tot ce au vrut, chiar a fost nevoit să se ducă și la cumpărături ca să aducă membrilor ceea ce le poftea suflețelele.
Ora 8.00 – START COMPETIȚIE. S-a deschis oficial cea de-a doua competiție a îndrăgitului concurs de pescuit. Liniște și speranță. Fiecare pescar era cu sufletul plin de dorința de a câștiga un premiu. Și, credeti-mă că, premiile nu au fost simbolice, am avut puse la dispoziție de către sponsorii ediției – Pro Angler, Black Fish Mania, Marele Pescar, Crapmix, Energofish, Pescar pe orice vreme (PPOV) – atât lansete, mulinetă, senzori de două tipuri, vouchere pentru alte partide de pescuit la alte două bălți – Belciugatele 5 și Tineretului- nadă, husă pentru lansete, cupe de la Infinity Trophy etc, cât și alimente, apă, răcoritoare și alte băuturi de la alte firme și de la gazda noastră, Cristian Tânțăreanu. Și cei de la Presto Pizza s-au alăturat oferind, pentru participanți, un număr considerabil și diversificat de pizza.
Până și Dumnezeu le-a fost aproape A.M.V.V.D.-iștilor oferindu-le timp frumos, soare și temperatură optimă pentru a petrece, pe baltă, peste 16 ore.
Socializare, voie bună, încântare – asta era atmosfera pe balta de la Corbenca. Și asta au găsit și cei de la presa militară (ProPatria și Observatorul Militar) care au venit să vadă cum militarii, militarii veterani ai asociației se transformă, pentru o zi, în pescari.
Președintele comisiei de arbitri Emil Cristian Pănescu împreună cu arbitrul Mircea Ștefancu, la un interval de trei ore, le-a verificat CAPTURA pescarilor militari.
Orele 13.00. Multă liniște și puțină dezamăgire. Pescarii nu reușeau să prindă un pește mare. Singurul norocos al competiției, până la acea oră era Adrian Udrea care a reușit o captură de 1,10 kg. Pentru a păstra buna dispoziție și a da o mână de ajutor camarazilor, președintele sucursalei Bacău a lăsat standul în grija coechipierului și a organizat ad-hoc un karaoke, spunând că: „dacă peștele mare nu apucă momeala în liniște măcar să vină să întindă firul din curiozitate, să vadă cine-l tulbură cu muzică live”. Au urmat 30 de minute de mare distracție, de karaoke, unde i s-a alăturat atât Emil Pănescu (de la „Pescar pe orice vreme”), cât și secretarul A.M.V.V.D., Marian Mutu.
Nici cei de la sucursala Oradea nu s-au lăsat mult așteptați, lăsând pentru o perioadă de timp standul 2 au început să pregătească, pentru participanți, vestitul gulaș. Împărțiți între bucătăreală și pescuit, Petru Băliban și Lucian Lascău, secondați de președintele sucursalei Oradea Daniel Tănase au pregătit delicioasa mâncare. N-au avut nicio șansă la premiu, dar au avut toată aprecierea și mulțumirea celor prezenți pentru gustarea oferită. Ei au fost unii din „eroii” acestui eveniment.
Timpul se scurge parcă prea repede. Au început întrebările despre capturi. Pescarii au devenit curioși și îi întrebau pe cei din Comisia de arbitraj despre colegii de la celelalte standuri ce au făcut, cât au prins? Curiozitățile și întrebările le-au fost întrerupte de vizita celor din media militară. Pescarii au fost întrebați de jurnaliști despre eveniment, despre acest hobby, despre îmbinarea meseriei de militar cu cea de pescar, despre capturi, despre speranță, despre viață. Pentru ultimele două întrebări ale presei militare A.M.V.V.D.-iștii au răspuns, în cor, cu un sigur mesaj din inimă pentru copilul camaradului Marius Bunget, Darius: „Fii puternic Darius! Suntem alături de tine”.
Ora 17.00 – cele 9 ore de concurs au luat sfârșit. Toate lansetele au fost scoase din baltă. S-a instaurat curiozitatea… Pescarii s-au adunat cu toții, în față, la locul de premiere. Au socializat și-au pus „țara la cale” așteptând cuminți și ordonați vestea cea mare… câștigătorul competiției celei de aII-a ediție a Pescarului Veteran.

Locul I (stand 8 ) – captura 5,36 kg
echipa: ION MAICAN și CONSTANTIN TRAȘCĂ

Locul II (stand 15) – captura 5,30 kg
echipa: VALERIU DRAGOMIR și MARINEL CÂMPEANU

Locul III (stand 16) – captura 3,40
echipa: ADRIAN ILOIU și CORNEL DUMITRU

CAPTURA RECORD -cel mai mare pește- (stand 20) captura 1,10 kg
echipa GEORGE COJOCARU și ADRIAN UDREA

S-au mai acordat:
Premiul SPECIAL oferit de sponsorul „Pescar pe orice vreme” membrului sucursalei Târgoviște, VALI ISPAS
Premiul de CONSOLARE oferit membrului COSMIN BĂDIȚĂ
Premiul „PESCARUL GURALIV” oferit președintelui de onoare al sucursalei Argeș, FLORIN VUȚĂ
Premiul „PESCARUL BUCĂTAR” oferit de gazda noastră, domnul Cristian Țânțăreanu celor trei membrii de la sucursala Oradea, PETRU BĂLIBAN, LUCIAN LASCĂU și DANIEL TĂNASE
Premiul „PESCARUL CÂNTĂCIOS” oferit președintelui sucursalei Bacău, RAUL SIMION
Premiul „PESCARUL ZGLOBIU” oferit administratorului A.M.V.V.D., MUGUREL DINU
Printre alte premii acordate unul din ele a fost dat și micuțului Daniel Olteanu, în vârstă de trei anișori, mascota acestei ediții a Pescarului Veteran. Au primit, ca amintire, diplome de participare toți cei prezenți.
Și anul acesta veteranii A.M.V.V.D. au dovedit că se pricep la pescuit, că sunt uniți și că totul se face doar în spirit de echipă și camaraderie.
Până la următoarea ediție a Concursului Pescarul Veteran urăm felicitări tuturor câștigătorilor, participanților, dar mai ales mulțumiri gazdei, domnului Cristian Țânțăreanu, sponsorilor PRO ANGLER, CRAPMIX, ENERGOFISH, PRESTO PIZZA, PESCAR PE ORICE VREME, MARELE PESCAR, BLACK MIX, INFINITY TROPHY, dar și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment.
Felicitări și tot respectul!

ÎMPREUNĂ SUSȚINEM VETERANII.
Onoare și respect.

  

Pentru mai multe fotografii accesați GALERIA FOTO 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *