De astăzi, căpitanul Ciprian Năstase este membru AMVVD. În mai 2018, ofițerul a salvat viața a două persoane și a fost avansat în grad, în mod excepțional, de ministrul Apărării Naționale

De astăzi, căpitanul Ciprian Năstase este membru AMVVD. În mai 2018, ofițerul a salvat viața a două persoane și a fost avansat în grad, în mod excepțional, de ministrul Apărării Naționale

O delegație a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ,,Sfântul Mare Mecenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, formată din Marian Mutu-secretar și Cătălin Olteanu-consilierul președintelui asociației, s-a aflat astăzi în vizită la sediul Batalionului 495 Parașutiști „Căpitan Ştefan Soverth” din localitatea Clinceni (județul Ilfov). În cadrul vizitei, reprezentanții AMVVD au purtat, cu militarii, discuții legate de scopul asociației noastre și au desfășurat activități legate de primirea de noi membri.
Printre militarii care s-au înscris astăzi în AMVVD se află și căpitanul Ciprian Ionuț Năstase devenit cunoscut opiniei publice în mai 2018, după ce a salvat viața a două persoane care suferiseră un accident de circulație. Amănunte despre fapta căpitanului Ciprian Ionuț Năstase, la momentul respectiv având gradul de locotenent, aflăm din scrisoarea de mulțumire adresată  de șeful Poliției Focșani:

,,Luni, orele 14.14, pe strada Măgura din Municipiul Focşani a avut loc un accident de circulaţie în urma căruia un autoturism s-a răsturnat pe partea laterală stângă, şoferul şi ocupantul locului dreapta faţă rămânând blocaţi în autoturism. În timp ce alţi trecători stăteau şi filmau autoturismul răsturnat în accidentul de circulaţie produs în faţa lor, locotenentul Ciprian Ionuţ Năstase, care se afla în trafic, a sărit din propria maşină, a tăiat parbrizul cu un cuţit special, a scos persoanele din autoturism şi le-a acordat primul ajutor până la sosirea ambulanţei. În urma acestor manevre, militarul s-a tăiat la mâini, primind la rândul său îngrijiri medicale de la lucrătorii Serviciului de Ambulanţă. Pe această cale, dorim să acordăm mulţumiri locotenentului Ciprian Ionuţ NĂSTASE, care a dat dovadă de un spirit civic şi de sacrificiu ieşite din comun, având în vedere faptul că, în zona producerii accidentului rutier mai existau şi alte persoane care s-au limitat la a filma evenimentul, fără a se implica activ pentru salvarea victimelor„, a fost mesajul adresat de  comisarul şef de poliţie Alexandru Cara.

La câteva zile după ce a salvat cele două persoane, în 18 mai 2018, Ciprian Ionuț Năstase a fost înaintat în gradul de căpitan de ministrul Apărării Naționale pentru spiritul civic și de sacrificiu de care a dat dovadă.

Sunteți cu adevărat un salvator de vieți, un om minunat care merită toată stima noastră. Sunt mândru că faceți parte din Armata României care, prin gestul făcut de dumneavoastră, demonstrează cetățenilor că militarii nu numai că își îndeplinesc cu responsabilitate misiunile interne și internaționale, ci și că sunt alături de ei și în momente grele”, a spus ministrul Apărării Naționale Mihai Fifor în cadrul ceremoniei desfășurată la sediul MApN.
AMVVD urează bun-venit și  mulțumește domnului căpitan Ciprian Năstase pentru înscrierea în rândurile asociației noastre. Onoare și respect! Împreună susținem veteranii!
Sursă foto: Ciprian Năstase (FB), AMVVD
Fotografia postată de Năstase Ciprian.
Fotografia postată de Năstase Ciprian.
Fotografia postată de Năstase Ciprian.
Fotografia postată de Năstase Ciprian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *