Emoții, zâmbete și lacrimi pentru membrii AMVVD. Pentru ei înseamnă O FILĂ DE ISTORIE

Emoții, zâmbete și lacrimi pentru membrii AMVVD. Pentru ei înseamnă O FILĂ DE ISTORIE

Antrenamentul general pentru Parada de 1 Decembrie 2018
– o zi care nu se va uita niciodată

Cei 100 de ani de la reîntregirea neamului românesc, reprezintă încă un motiv de bucurie pentru membrii Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi  „Sfântul Mare Mucenic  Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”, reprezintă o filă de istorie prețioasă, reprezintă munca lor de la înființare și până astăzi.

O mână de veterani am pornit la drum în 2013 înființând o asociație nonguvernamentală, nonprofit, apolitică și independentă, cu caracter educațional, social, cultural, științific, umanitar și socioprofesional. De atunci luptăm  continuu, ca VOLUNTARI. Am depus toate eforturile pentru a deveni cei mai buni, conștienți de greutățile pe care le întâmpinăm zi de zi, în semn de recunoștință pentru sacrificiul militarilor care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român, având ca obiectiv limitarea efectelor acțiunilor teroriste.

Am crescut în cinci ani cât alții în zece, am muncit cot la cot, de la soldat la ofițer, de la militar  la  civil, ca VOLUNTARI, zile și nopți.

Am avut destule momente tensionate, am primit răutăți gratuite, am plâns, am ajutat, am construit, am zâmbit, ne-am bucurat împreună ca o mare familie. Am fost uniți și am reușit lucruri de care suntem mândri. Anul acesta, după cinci ani de muncă, reușim să scriem și o filă de istorie. Da, ne mândrim și cu lacrimi în ochi de bucurie spunem toți, cei aproape 13.000 de membri, AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la Parada militară din 1 Decembrie.
Pentru noi, AMVVD, este un vis împlinit, realizăm visul tuturor veteranilor inclusiv a camarazilor ce i-am pierdut în teatrele de operații, de care nu putem să uităm, deoarece ei fac parte din istoria noastră, din încercările noastre de a aduce pacea şi liniştea, din ceea ce suntem azi şi vom fi mâine!

Cine sunt cei 30 de membri care reprezintă AMVVD în blocul de paradă?

Așa cum am promis, vă prezentam, începând de astăzi, camarazii care vor defila: 

COSMA DAN – CONDUCĂTORUL BLOCULUI, prim-vicepreședinte AMVVD,

 

colonel în rezervă, veteran al teatrelor de operații din Bosnia & Hertegovina și Irak, decorat de către președintele României cu Virtutea Militară în grad de Comandor cu însemne de război. A jurat să își conducă cu onoare camarazii de pe front. Zi de zi, în teatrele de operaţii s-a preocupat de asigurarea tuturor celor necesare desfășurării activităților în deplină siguranță. „La plecarea în misiune am promis soțiilor, copiilor, părinților, rudelor militarilor cărora le-am fost comandant în teatrul de operații, că aceștia se vor întoarce din misiune toți, așa cum au plecat. La întorcerea în țară am putut să spun cu capul sus „Misiune îndeplinită!”. Aceasta a fost una din cele mai mari realizări din viața mea”, recunoaște prim-vicepreședintele AMVVD, colonelul Dan Cosma.

BUTOI IONUȚ – PORT- DRAPELUL BLOCULUI DE PARADĂ, membru de onoare AMVVD,

 

rănit în Afganistan, în anul 2008, la Qalat, în urma unui atac al insurgenților cu D.E.I, a rămas paralizat de la brâu în jos – picioarele paralizate. Pentru el, viața este permanent o luptă. A luat medalia de AUR – a devenit CAMPION NAȚIONAL la tir cu arcul – secția paralimpice (9 septembrie 2017), la Jocurile INVICTUS – tir cu arcul, de la Toronto, a luat medalia de ARGINT – la individual și medalia de AUR cu echipa României (22 septembrie 2017) și la Sidney, medalia de AUR cu echipa României (26 octombrie 2018). Pentru Ionuț, participarea la marea paradă militară de la București reprezintă un vis mai vechi care, acum, la 100 de ani de la Unirea tuturor Principatelor Românești, s-a împlinit!

JUNCU DORU-ROMULUS – membru AMVVD,

 

absolvent al Institutului Militar „Mihai Viteazul” din Pitești, locotenent colonelul este fiul unui veteran de război ce a participat în luptele din al II – lea Mare Război, de la Don și până în Munții Tatra, este tanchist Promoția „Mărășești 75”. Cu rezultate remarcabile încă de la începutul carierei de militar a fost apreciat de șefi și comandanți și, în anul 2007, a participat cu ANA TRAINING rotația VIII în teatrul de operații Afganistan. După șase ani, în 2013, cu NTMA rotația V ( Școala de tancuri) a revenit, pentru a doua misiune, în acelasi teatru de operații, unde a fost unul dintre membrii de artizani care au contribuit prin munca lor, la consolidarea relaţiilor româno-franco-afgane şi implicit la reuşita misiunii româneşti în Afghanistan. După aceste experiențe căpătate a fost numit în aprilie 2014 la comanda unei unități militare din Brăila (Secția 110 Mentenanță Echipamente Militare) unde activează și în prezent. Din anul 2016 face parte dim marea familie AMVVD fiind membru al sucursalei Brăila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *