Familia A.M.V.V.D a sărbătorit Ziua Națională la Arcul de Triumf

Familia A.M.V.V.D a sărbătorit Ziua Națională la Arcul de Triumf

Ce-nseamnă 1 Decembrie? Unire!
Astăzi am încercat să transpunem istoria în existența A.M.V.V.D, astfel că, de Ziua Națională a României ne-am adunat militari din toate colțurile țării pentru a face parte din detașamentul reprezentativ al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” de la defilarea dedicată acestei importante zile pentru România și pentru români.

Ca-ntr-o mare familie, mulți și puternici, am sărbătorit împreună existența celor 101 ani ai României Mari.

După multe ore de repetiții, care niciodată nu ne mulțumeau la maximum așteptările și la care aveam mereu loc de mai bine, astăzi am reușit să trecem demni prin fața tribunei și să ne demonstrăm meritul prezenței noastre sub Arcul de Triumf. În același timp, am dorit să dăm glas dorinței noastre, într-un moment atât de important, aceea de a crea primul și singurul Centru de Refacere și Recuperare pentru Veterani.

Emoțiile s-au dovedit a fi constructive. Deși le simțeam cum ne străbat trupurile la fiecare suflare, în momentul defilării am demonstrat colegialitate, camaraderie, suport, grijă, dăruire, astfel că imaginea „puzzle-ului” creat nu a pierdut nici o clipă vreo „piesă”. Emoțiile și sprijinul mesajelor celor care au venit să ne vadă și să ne susțină, ne-au determinat să le oferim „spectacolul” pe care îl așteptau.

Ceea ce părea a fi o zi friguroasă de iarnă, cu primii fulgi de zăpadă ai acesteia, s-a dovedit o zi atât de caldă prin prisma mesajelor primite de la cei de pe margine, care se declarau atât de mândri de noi.
Și noi suntem mândri de ei și cu ei, le mulțumim că ne-au fost alături.

Astăzi am simțit că sacrificiul de a lupta între granițele altora, pentru pacea și liniștea dintre granițele casei noastre, nu este în zadar.

La mulți ani, România!
La mulți ani, români!
La mulți ani, veterani!

#AMVVD #CRRV

Text: șef birou comunicare, Ramona Nicoleta Darie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *