FILĂ DE ISTORIE. Alături de camarazi, AMVVD prezentă la PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie

FILĂ DE ISTORIE. Alături de camarazi, AMVVD prezentă la PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie

Anul acesta, după cinci ani de muncă, reușim să scriem și o filă de istorie.

Da, ne mândrim și cu lacrimi în ochi de bucurie spunem toți, cei aproape 13.000 de membri, AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie.
Pentru noi, AMVVD, este un vis împlinit, realizăm visul tuturor veteranilor, visul camarazilor ce i-am pierdut în teatrele de operații, de care nu putem să uităm deoarece ei fac parte din istoria noastră, din încercările noastre de a aduce pacea şi liniştea, din ceea ce suntem azi şi vom fi mâine!

Cine sunt cei 30 de membri care reprezintă AMVVD în blocul de paradă?

NANU VASILE – membru AMVVD,

    

plutonier adjutant, după absolvirea școlii militare a fost repartizat la Batalionul 20 Tc. funcția „mecanic conductor tanc” apoi a urmat în aceiași unitate comandat de tanc, cdt. grupă pază și cdt. pază. În decembrie 2004, s-a mutat la Batalionul 96 Geniu unde a încadrat pe funcțiile: cdt. grupă pod mobil de asalt (2004- 2008) și administrator de Companie (2008-2016). Din 2016 este încadrat „subofiter de stat major” la Centrul Militar Zonal București, în biroul mobilizare și coordonare resurse umane. Subofițetul a absolvit școala de maiștri militari și șofer de tancuri la Pitești (promoția 2000). A avut o misiune în Afganistan (februarie- august 2011, la Bullard ) pe funcția de locțiitor comandant de pluton Geniu sub ,,Scorpionilor Roșii” . A fost decorat de către partenerul american cu ” THE ARMY ACHIEVEMENT MEDAL”. În toată cariera de până acum, a executat numeroase misiuni (de pregătire de luptă, deszăpezite , inundații, etc) cursuri de cariera, de pregătire profesională, de limbi străine (franceză SMAP 2006). Membru al asociației de la începutul anului 2016, s-a împlicat la anumite activități întreprinse de către asociație și luptă pentru construirea  CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru veterani.

GUGIU MARIUS

   

caporal din cadrul Batalionului 96 Geniu. A participat în două misiuni din teatrul de operații Afganistan (ISAF 2009 si ISAF 2011). La venirea din misiuni veteranul a fost decorat cu medalia NATO și Emblema de Onoare a Statului Major General.

ASĂVOAIE  PETRICĂ – membru AMVVD ,

   

plutonier adjutant,  a terminat școala de subofițeri în 2003, a optat pentru Batalionul 96 Geniu pe vremea când era la m.a.c. la o unitate de geniu din Râmnicu-Vâlcea. S-a integrat destul de repede în colectiv, iar lucrurile au decurs de la sine. A executat 5 misiuni externe, prima în Bosnia&Hertegovina  – martie 1996-decembrie 1996; a doua tot Bosnia&Hertegovina -august 1999-ianuarie 2000; a treia în Irak – septembrie 2003-februarie 2004; iar ultimele două în Afganistan, în perioadele decembrie 2009-iunie 2010 și ianuarie 2011-iulie 2011. Este membru în AMVVD de la înființarea asociației și încearcă să dea o mână de ajutor de câte ori a fost nevoie pentru finalizarea primului CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRR-AMVVD), de la Târgoviște.

NANU ALEXANDRU 

 caporal cls  aIII-a,  cu o vechime de 10 ani, pionier cercetaș încadrat la Batalionul 96 Geniu, este unul dintre gradații din unitate care, alături de forțele speciale ale marinei americane, a participat la singura sa misiune din Afganistan, în 2011, cu Scorpionii Rosii (B 26 Infanterie ), în urma căreia a primit atât certificate de apreciere, cât și o scrisoare de recomandare de la Combined Team Zabul (comandantul 1/25 sbct arctic wolves ). Caporalul a absolvit cursul de sanitar în 2012, iar în 2018 cursul de supraviețuire și cursul de cercetare în adancime. Participant la mai multe concursuri de subofiterul/sgp-ul anului a ocupat locul 3 la aceasta competiție (faza pe Divizia 1 Infanterie Dacica) și locul 9 (faza pe SMFT) în anul 2012. A primit mai multe citări pe ordinul de zi al  Diviziei 1 Infanterie Dacica.

 

CITEȘTE ȘI:

Emoții, zâmbete și lacrimi pentru membrii AMVVD. Pentru ei înseamnă O FILĂ DE ISTORIE

FILĂ DE ISTORIE. Ambiție, determinare, SÂNGE DE ROMÂN, trăire pentru AMVVD

FILĂ DE ISTORIE. În An Centenar, veteranii AMVVD fac parte din blocul de paradă! ONOARE SI RESPECT!

FILĂ DE ISTORIE. AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la PARADA MILITARĂ din 1 Decembrie

FILĂ DE ISTORIE. Prima defilare AMVVD, în an centenar

FILĂ DE ISTORIE. AMVVD la datorie. Defilăm pentru țară, defilăm pentru eroi!

FILĂ DE ISTORIE. Avem onoarea să putem defila, în an centenar, de 1 Decembrie, pe sub Arcul de Triumf

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *