FILĂ DE ISTORIE. Parada de Ziua Națională a României aduce lacrimi de mândrie pentru AMVVD

FILĂ DE ISTORIE. Parada de Ziua Națională a României aduce lacrimi de mândrie pentru AMVVD

Anul acesta, după cinci ani de muncă, reușim să scriem și o filă de istorie.

Da, ne mândrim și cu lacrimi în ochi de bucurie spunem toți, cei aproape 13.000 de membri, AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie.
Pentru noi, AMVVD, este un vis împlinit, realizăm visul tuturor veteranilor, visul camarazilor ce i-am pierdut în teatrele de operații, de care nu putem să uităm deoarece ei fac parte din istoria noastră, din încercările noastre de a aduce pacea şi liniştea, din ceea ce suntem azi şi vom fi mâine!

Cine sunt cei 30 de membri care reprezintă AMVVD în blocul de paradă?

BĂRBUȚĂ BERNARD – membru AMVVD

  

plutonier adjutant, încadrat la Batalionul 96 Geniu a participat la 3 misiuni în afara granițelor țării astfel: Misiunea de menținere a păcii „UNAVEM III” din Angola în anul 1995-1996 (în cadrul Batalionului 2 Infanterie ,,CĂLUGĂRENI”), a doua misiune a fost „Misiunea ALBA” din Albania  (a participat cu Detașamentul Sf. Gheorghe 1997 tot al Batalionului 2 Infanterie ,,CĂLUGĂRENI”), iar ultima misiune la care a participat a fost „Misiunea ISAF” din Afganistan, în perioada 2011-2012 (cu Batalionul 495 Infanterie ,,Capitan Stefan SOVERTH”). A fost decorat cu medalia ONU „În Slujba Păcii”, a primit insigna ,,Participant la Misiuni în Străinătate” și Emblema de Onoare a Statului Major General. S-a alăturat Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”(AMVVD) în anul 2014 pentru a lupta alături de camarazi în realizarea visului,  CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRRV- AMVVD).

TĂNĂSOIU VASILE – membru AMVVD 

   

plutonier adjutant (rez),  absolvent al Institutului Militar „Panait Donici” (promoția ’87). A participat la patru misiuni în afara țării. În anul 1993 a fost în Somalia, în anii 1996 și 1998 în Bosnia&Herțegovina;  iar în anul 2002 , cu funcție de comandă a plutonului româno-olandez SFOR 12,  iar în Bosnia&Herțegovina. Veteranul este militarul care la Maglai (Bosnia) a intrat în câmpul de mine să-și salveze camaradul. De atunci camarazii îl spun „Tase 66”. S-a alăturat Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” încă de la înființare și luptă pentru construirea CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRRV- AMVVD). „SUNT MÂNDRU CĂ VOI TRECE PE SUB ARCUL DE TRIUMF CA VETERAN AMVVD. TOT ÎNAINTE!”, ne-a declarat „Tase 66”.

IOAN MIHUȚ  – membru AMVVD SUCURSALA Târgu Mureș

 

locotenent colonel (r,), ofițer specialitatea infanterie (promoțiae ’89), licențiat UBB-Cluj-Napoca – cursurile Post Universitare de Vest Timișoara-,  și-a început activitatea la Regimentul de Infanterie Beiuș după care a plecat la Poliția Militară din Târgul Mureș în Direcția de Protecție și Siguranța Militară. A ocupat postul de șef birou și a participat la numeroase misiuni de stabilire și restabilire a ordini și liniștii publice pe timpul desfășurării activității. A participat la „Operation Iraqi Fredom” (2003- 2004) cu Batalionul 811-Dej. În prezent ofițerul (r.) este întreprinzător al companiei Iulius Dan Security care operează pe întreg teritoriul României. A intrat în asociație de  când s-a înființat sucursala Târgu Mureș și luptă pentru finalizarea primului CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRR-AMVVD), de la Târgoviște. „Sunt aici pentru că mi-am dorit și simt că am o datorie față de strămoșii noștri. După cum bine știți și marele poet George Coșbuc a marcat în volumul „Cântece de Viejie” (O scrisoare de la Muselim Selo sau Rugămintea din urmă) că ardelenii au trecut Carpații luptând alături de frații lor din Regat, pregătind Marea Unire de la 1918. Să nu uităm că ducem mai departe tradiția generalului Traian Moșoiu, primul militar român care a trecut pe sub Arcul de Triumf. Nu se putea să lipsesc din blocul de paradă al asociației, să dau onorul poporului român, în an centenar”, a declarat ofițerul.

DOBRE PETROVICI CRISTIAN-IONUŢ

      

caporal, militar în cadrul Batalionului 96 Geniu. Începând cu anul 2006 a participat la misiuni în țară dar și în teatrele de operații din Afganistan (2009- 2010 și 2012). „Cu deosebită plăcere, indiferent de temperatura de afară,  plin de căldură în suflet, vă spun că sunt bucuros și mândru că pot trece oficial, în an centenar, pe sub Arcul de Triumf de 1 Decembrie alături de colegi din AMVVD”, declară caporalul.

CITEȘTE ȘI:

Emoții, zâmbete și lacrimi pentru membrii AMVVD. Pentru ei înseamnă O FILĂ DE ISTORIE

FILĂ DE ISTORIE. Ambiție, determinare, SÂNGE DE ROMÂN, trăire pentru AMVVD

FILĂ DE ISTORIE. În An Centenar, veteranii AMVVD fac parte din blocul de paradă! ONOARE SI RESPECT!

FILĂ DE ISTORIE. AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la PARADA MILITARĂ din 1 Decembrie

FILĂ DE ISTORIE. Prima defilare AMVVD, în an centenar

FILĂ DE ISTORIE. AMVVD la datorie. Defilăm pentru țară, defilăm pentru eroi!

FILĂ DE ISTORIE. Avem onoarea să putem defila, în an centenar, de 1 Decembrie, pe sub Arcul de Triumf

FILĂ DE ISTORIE. Alături de camarazi, AMVVD prezentă la PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *