FILĂ DE ISTORIE. Prima defilare AMVVD, în an centenar

FILĂ DE ISTORIE. Prima defilare AMVVD, în an centenar

Anul acesta, după cinci ani de muncă, reușim să scriem și o filă de istorie.

Da, ne mândrim și cu lacrimi în ochi de bucurie spunem toți, cei aproape 13.000 de membri, AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la PARADA MILITARĂ din 1 Decembrie.
Pentru noi, AMVVD, este un vis împlinit, realizăm visul tuturor veteranilor, visul camarazilor ce i-am pierdut în teatrele de operații, de care nu putem să uităm deoarece ei fac parte din istoria noastră, din încercările noastre de a aduce pacea şi liniştea, din ceea ce suntem azi şi vom fi mâine!

Cine sunt cei 30 de membri care reprezintă AMVVD în blocul de paradă?

CÎRLAN IONEL  –  vicepreședinte al sucursalei AMVVD Brăila,

   

plutonier  adjutant principal cu o  vechime de 30 de ani (promoție 1989) în rândul Armatei României.  În în anul 2005 a participat în teatrele de operații din Afghanistan cu Batalionul 300 infanterie de la Galați, la Operația Enduring Freedom VI, iar în  perioada octombrie 2012 – aprilie 2013, în calitate de instructor, cu Detașamentul NTM-A. A fost medaliat cu Medalia NATO non articol 5, cu emblema Participant la 2 misiuni în străinătate și Emblema de Merit în Slujba Păcii clasa a III-a precum și acordarea titlului de veteran. A făcut parte din cadrul Batalionului 285 Artilerie din Brăila, iar în prezent își desfășoară activitatea în cadrul Forțelor Navale la Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie din Brăila, în funcția de subofițer de stat major. S-a alăturat echipei  AMVVD  în anul 2015, iar la numai doi ani a ajuns să ocupe funcția de vicepreședinte al sucursalei AMVVD Brăila.

MUTU MARIAN –secretar AMVVD,

   

încadrat ca militar angajat (pe bază de contract) încă din 1994 în batalionul al cărui comandant era căpitanul Tonea Adrian (actualul comandant al blocului de paradă). A servit patria ca militar activ făcând parte din corpul soldaților și gradaților profesionişti aproximativ 24 de ani, dintre care aproape 20 de ani a făcut parte din subunitățile subordonate SMFA. A avut ocazia să cunoască şi tainele topogeodeziei militare făcând parte din DTM (Directia Topografică Militară) de unde a şi trecut în rezervă. Fire activă și inimoasă a decis ca, în septembrie 2017, să se alăture  Asociației Militarilor Veterani și Veterani cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir”. La scurt timp de la venire, camaradul nostru, ocupă cu cinste și mândrie funcția de secretar AMVVD.

NECHIFOR IULIAN – membru AMVVD,

  

plutonierul adjutant şi-a început cariera în  anul 1997, ca militar angajat pe baza de contract, la un batalion de infanterie din Bucureşti. A absolvit cursurile şcolii de aplicație pentru Maiştri militari şi subofițeri „Basarab l” Piteşti, arma infanterie, iar actualmente este militar activ la Batalionul 500 Sprijin din Bucureşti , acolo unde a fost încadrat și preşedintele AMVVD Marius Apostol. De trei ani s-a alăturat asociației încercând să dea o mână de ajutor de câte ori a fost nevoie și, bineînțeles, luptând alături de marea familie pentru finalizarea primului CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRR-AMVVD), de la Târgoviște.

CITEȘTE ȘI:

Emoții, zâmbete și lacrimi pentru membrii AMVVD. Pentru ei înseamnă O FILĂ DE ISTORIE

FILĂ DE ISTORIE. Ambiție, determinare, SÂNGE DE ROMÂN, trăire pentru AMVVD

FILĂ DE ISTORIE. În An Centenar, veteranii AMVVD fac parte din blocul de paradă! ONOARE SI RESPECT!

FILĂ DE ISTORIE. AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la PARADA MILITARĂ din 1 Decembrie

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *