FILĂ DE ISTORIE. În An Centenar, veteranii AMVVD fac parte din blocul de paradă! ONOARE SI RESPECT!

FILĂ DE ISTORIE. În An Centenar, veteranii AMVVD fac parte din blocul de paradă! ONOARE SI RESPECT!

Anul acesta, după cinci ani de muncă, reușim să scriem și o filă de istorie.

Da, ne mândrim și cu lacrimi în ochi de bucurie spunem toți, cei aproape 13.000 de membri, AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la PARADA MILITARĂ din 1 Decembrie.
Pentru noi, AMVVD, este un vis împlinit, realizăm visul tuturor veteranilor, visul camarazilor ce i-am pierdut în teatrele de operații, de care nu putem să uităm, deoarece ei fac parte din istoria noastră, din încercările noastre de a aduce pacea şi liniştea, din ceea ce suntem azi şi vom fi mâine!

Cine sunt cei 30 de membri care reprezintă AMVVD în blocul de paradă?

BARBU MARIUS – președintele SUCURSALEI AMVVD – VRANCEA,

plutonierul major a fost rănit de schije, în anul 2008, în Afganistan în urma unui atac cu armament ușor și aruncătoare de grenade. Militarul făcea parte din Batalionul 300 Infanterie „Sfântul Andrei”. În același incident Marius Covrig şi-a pierdut viaţa, iar alţi doi militari au fost răniți. A primit titlul de CETĂȚEAN DE ONOARE al orașului Râmnicu Sărat și a fost decorat inclusiv de președintele României, la începutul acestui an, cu „Meritul Sportiv” clasa a III-a. Veteranul, luptă și acum, se antrenează pentru Jocurile Paralimpice, probele de ciclism, volei și tir cu arcul și alături de AMVVD pentru construirea CENTRULUI DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRRV-AMVVD). „Pentru o țară frumoasă de care suntem mândri, pentru acest tricolor pe care îl purtăm în suflet și-l cinstim de câte ori avem ocazia, pentru copiii noștri, pentru acest neam LUPTĂM noi, AMVVD.”, declară Marius Barbu – presedintele sucursalei Vrancea.

ALEXE IONEL –membru AMVVD,

caporalul a fost rănit în anul 2011, în Afganistan. Militarul a suferit leziuni la nivelul antebrațului stâng, cotului drept, la nivelul toracelui și la nivelul genunchilor. În timp ce executa o misiune de patrulare, vehiculul în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat, care a aruncat mașina în aer și a provocat rănirea gravă a trei militari din cadrul Batalionului 280 Manevră. În ciuda problemelor de sănătate, se antrenează pentru probele de tir cu arcul și haltere și a participat la Jocurile Paralimpice de la Toronto și Sidney

DRĂGUN CIPRIAN –membru AMVVD,

plutonier major încadrat la UM din Focșani. Militarul, în anul 2012, a participat la o misiune în Afganistan unde, în timpul unei msiuni de patrulare, de fost  în urma unui atac al insurgenților cu dispozitiv explozibil improvizat (DEI). După experiența avută, înțelegând foarte bine ce înseamnă durerea  și postraumaticul , nevoia  de a se trata alături de familie, veteranul s-a alăturat Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” pentru a realiza visul AMVVD, CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRRV-AMVVD).

RAȘCU MARIUS – membru AMVVD,

    

caporal încadrat din 2007 la UM din Focșani, Vrancea, a participat în misiuni în teatrul de operații din Afganistan în 2009-2012-2017 cu batalionul 280 Focsani in 2012. În anul 2012 a fost accidentat având afecțiuni în partea stângă a corpului (capul, umărul, piciorul și coastele) din cauza unui dispozitiv explozibil improvizat (DEI). A fost decorat, în urma misiunilor , cu diverse medalii dintre care amintim EMBLEMA DE MERIT ÎN SEMNUL PĂCII, COINUL BATALIONULUI. Actualmente este pușcaș pistolar lunetist – grupa PAZĂ PLUTONUL POLIȚIE MILITARĂ.

CITIȚI ȘI:

Emoții, zâmbete și lacrimi pentru membrii AMVVD. Pentru ei înseamnă O FILĂ DE ISTORIE

FILĂ DE ISTORIE. Ambiție, determinare, SÂNGE DE ROMÂN, trăire pentru AMVVD

 

 

 

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *