Gânduri pentru SUFLET DE EROU

Gânduri pentru SUFLET DE EROU

S-au jertfit pentru țară în Teatrele de Operații din străinătate, lăsând în urmă mame, copii, frați și soții pentru care bucuria zilei de mâine înseamnă o floare la mormântul celui drag plecat prea repede în eternitate și fără să-și fi luat rămas bun de la cei apropiați.

Alții au învins moartea și s-au întors acasă cu trupurile și cu sufletele mutilate de explozibil și de traumele suferite departe de țara al cărui nume l-au reprezentat cu cinste și demnitate în cele mai periculoase zone de pe planetă.

Unii dintre noi le spunem eroi și ne amintim de ei, în treacăt, de câteva ori pe an, la sărbătorile închinate memoriei celor care s-au jertfit pentru neam și țară. În restul zilelor, chipul lor este purtat în suflet de copiii ce cresc cu amintirea tatălui care a plecat în misiune și nu s-a mai întors, de soțiile pentru care drapelul național e amintirea ultimului drum al celui iubit, de părinții care își duc viața fără sens așteptând întâlnirea cu fiul, dincolo de barierele acestei lumi….

Alții le spunem mercenari, fără să ne gândim nicio clipă că ei, militarii români, au facilitat integrarea României în NATO și UE, de pe urma căreia beneficiem de numeroase drepturi ca cetățeni europeni, printre care, dreptul la liberă circulație și la muncă în statele din spațiul comunitar.

Nu apreciem nici efortul militarilor români care ajung în Teatrele de Operații din cele mai sărace state ale lumii și desfășoară acțiuni de stârpire a terorismului care afectează întreaga lume și de ajutorare a populației locale, mai ales a copiilor obligați să trăiască printre gloanțele războiului. Nu înțelegem nici că astăzi, nu mai trăim izolați, încât să nu ne pese de soarta altor comunități de pe planetă și că problemele acestora, dacă nu sunt soluționate la fața locului se pot răspândi pe întreg Pământul.

Puține sunt valorile României respectate în lume, iar unul dintre acestea este cu siguranță Armata României și asta datorită profesionalismului militarilor care servesc interesele României în Teatrele de Operații din străinătate.

Pentru cei plecați în eternitate nu mai putem decât să le păstrăm memoria cu cinste și onoare. Putem însă, să ajutăm din puținul nostru, pe militarii veterani întorși din Teatre cu traume fizice și sufletești. Pentru aceștia, pentru familiile lor și pentru familiile celor căzuți la datorie, AMVVD luptă pentru crearea unui Centru de Recuperare și Reabilitare. Î

În acest sens, sâmbătă 9 mai 2018, de la ora 18, la Tîrgoviște va avea loc spectacolul caritabil ,,Suflet de erou”, prezentat de vedeta TVR, Monica Ghiurco, cu participarea Reprezentativei Armatei Române, Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” și a artiștilor: Maxim, Florin Chilian, Ovidiu Someș Purdea, Radu Ciordaș, RAOUL, Nicoleta Vasile, Simona Dinescu, Trifu și Targoveții, Ansamblul artistic Sonțe, Ioana Barbu și Andra Maria Petre.

De asemenea, puteți ajuta la construirea acestui Centru trimițând un SMS la numărul de telefon 8833!

AMVVD vă mulțumește!!!

Împreună susținem veteranii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *