Încă un Erou chemat să servească Batalionul din Cer!

Încă un Erou chemat să servească Batalionul din Cer!

A fi militar înseamnă a fi capabil de sacrificiu, atunci când situația ți-o cere. Majoritatea dintre noi nu suntem capabili de acest lucru, dar pentru militari sacrificiul este o datorie de onoare, adesea înnăscută și pusă în slujba țării și a semenilor, chiar dacă prețul plătit este uneori propria viață. Viață pe care acum, sacrificiul a cerut-o caporalului Petru Cosma.

Caporalul clasa a-III-a Petru Cosma făcea parte dintr-un detașament dislocat de Batalionul 55 Apărare Antiaeriană din Dej la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, unde desfășura activități de instruire cu trageri de luptă.

În vârstă de 47 de ani, militarul, angajat M.Ap.N. din anul 1997, era un veteran al Teatrelor de Operații, cu două misiuni executate în Irak și Afganistan. Zilele trecute a încercat, riscându-și propria viață, să salveze un copil aflat în pericol de înec și, în cele din urmă, a sfârșit înecat în mare.

Printr-un ordin semnat de Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, caporalul clasa a III-a Petru Cosma a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent, pentru „spiritul civic și de sacrificiu ieșite din comun, a curajului și respectului față de semeni”.

AMVVD transmite condoleanţe familiei îndoliate a sublocotenentului p.m. Petru Cosma!

Drum lin camarade! Dumnezeu să te odihnească în pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *