Încă un pas făcut spre adoptarea proiectului de lege cu privire la recunoașterea meritelor Veteranilor din Teatrele de Operații și a  militarilor de pe Teritoriul României

Încă un pas făcut spre adoptarea proiectului de lege cu privire la recunoașterea meritelor Veteranilor din Teatrele de Operații și a militarilor de pe Teritoriul României

Astăzi o delegație AMVVD formată din Marius Apostol, Dinu Tiberiu și Udrea Adrian a avut o întâlnire la Senat cu domnul senator Ion Marcel Vela, secretar al biroului permanent al Senatului.
Discuția a avut o singură temă și anume Proiectul de lege cu privire la recunoașterea meritelor Veteranilor din Teatrele de Operații și a militarilor de pe Teritoriul României. După o discuție lungă, amplă și foarte constructivă, concluziile trase au fost următoarele :
O nouă lege este impetuos necesară, ordonanța 82/2006 fiind depășită din punct de vedere al situațiilor apărute în timp, ea fiind și amplu modificată (de 32 de ori) în decursul anilor, și nereușind să cuprindă întreg sistemul de siguranță, ordine publică și securitate națională.
În acest moment există două inițiative legislative, aflate în diferite faze ale procedurilor, una dintre ele este în procedură de urgență ( una dintre inițiative este proiectul nostru de lege, inițiată de către domnul Brăiloiu, iar cealaltă inițiată de domnul Vela ). A fost stabilit că, cele două inițiative au fost combinate ( păstrând doar ce este bun și de actualitate din ambele ), păstrându-și procedura de urgență, devenind B51/2019, ambii senatori fiind inițiatori. În cadrul discuțiilor din comisii, AMVVD va fi invitată, participând activ și pertinent la elaborarea și transpunerea în lege a propunerilor noastre.
Avem convingerea că în cel mai scurt timp legea va fi adoptată în plenul Senatului, urmându-și parcursul normal către publicarea în Monitorul Oficial.
Onoare și respect.
Împreună susținem Veteranii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *