LA MULȚI ANI, EUROPA ! Update. Administrația Prezidențială a invitat AMVVD la recepția de Ziua Europei

LA MULȚI ANI, EUROPA ! Update. Administrația Prezidențială a invitat AMVVD la recepția de Ziua Europei

9 mai –  Uniunea Europeană declară această zi sărbătoarea anuală a păcii şi unităţii, Ziua Europei.
Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor.
În 1985, Comunităţile Europene (care mai târziu au devenit Uniunea Europeană) au adoptat drapelul Europei folosit de Consiliul Europei până atunci, ca simbol propriu al comunităţilor.
Drapelul este un alt simbol cu un rol important în celebrarea zilei Europei deoarece reprezintă după părinții fondatori ai Uniunii Europene, care au fost creștin-democrați, cele 12 stele deasupra capului Sfintei Fecioare. Konrad Adenauer, Alcide De Gasperi, Robert Schuman și Jean Monnet, și-au fondat construcția UE pe valori și simboluri creștine, astfel încât forma finală a drapelului adoptat de Uniunea Europeană, a înfățişat un cerc de 12 stele aurii pe un fundal albastru.
Stelele de pe drapel, 12 la număr, nu au nici o legătură cu numărul statelor membre ale UE.
Liderii comunităţilor au decis să stabilească Ziua Europei la 9 mai 1950, în comemorarea Declaraţiei Schuman. Prin această declaraţie, Robert Schuman a propus unirea industriilor de oţel şi cărbuni a Franţei, Germaniei de Vest şi a altor state, ducând la crearea Comunităţii Europene a Cărbunelui şi Oţelului, acest eveniment fiind considerat un moment fundamental în istoria Europei.
Aderarea României la UE s-a facut la 1 ianuarie 2007.

La data de 9 mai, instituțiile UE își deschid porțile pentru public. Birourile locale ale UE din Europa și din întreaga lume organizează diverse activități și evenimente, pentru toate vârstele.

Administrația Prezidențială a invitat AMVVD la recepția de Ziua Europei

Recepția de Ziua Europei oferită de Administrația Prezidențială va avea loc la Palatul Cotroceni. La eveniment va participa și președintele Asociației Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” – Marius Apostol împreună cu soția.

Recepţia oferită de șeful statului cu prilejul Zilei Europei este programată la Cotroceni de la ora 14.00. LIVE

Recepție oferită de președintele României Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Europei — https://bit.ly/2Ia3haZSursă video: Administrația Prezidențială

Publicată de Calea Europeană pe 9 Mai 2018

Sute de români au adus „Odă Bucuriei” în Piața Victoriei, de Ziua Europei

Peste o sută de artiști, sub conducerea maestrului Nicolae Voiculeț, Fanfara Jandarmeriei Române și corurile reunite, Tulnicăresele din satul Avram Iancu, alături de alte câteva sute de români au rganizat un flas-mob şi au adus „Odă Bucuriei” în Piața Victoriei de Ziua Europei.

Frashmob-ul intonării Imnului Europei, „Odă Bucuriei” a dorit să demonstreze că România împărtășește valorile universale europene. Evenimentul a fost inițiat de artistul Nicolae Voiculeț, Ambasador al culturii și turismului românesc.

Evenimentul a început la ora 10:00 şi a atras câteva sute de români, care se aflau în acel moment în Piaţa Victoriei, mulţi dintre aceştia prinzându-se în Hora Unirii şi cântând împreună cu artiştii “Deşteaptă-te, române!”.

De asemenea, pe asfaltul din centrul Pieţei Guvernului a fost pictat, cu o vopsea specială, rezistentă la intemperii, steagul Uniunii Europene.

Reprezentanții AMVVD – Bacău invitați de onoare la MUZEUL JUDEȚEAN DE ISTORIE ,,IULIAN ANTONESCU” DIN BACĂU   pentru a celebra  ZIUA EUROPEI, ZIUA INDEPENDENTEI

La Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” a avut loc simpozionul “9 Mai – Ziua independentei de Stat a României. Ziua Europei” la care si-au adus aportul și Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir”  SUCURSALA BACĂU prin președintele de sucursală Raul Simion.

  
 

Alte manifestații

Mii de bucureșteni sunt așteptați miercuri, 9 mai, de la ora 18, în Parcul Izvor la concertul aniversar de Ziua Europei organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB. Începând cu ora 18, pe scena din Parcul Izvor vor concerta Loulou & Balkanian Project, Ami, Mircea Eremia, Mira, Ioana Ignat, Ana Baniciu, Sore, Vanotek, Alina Eremia, Antonia, VUNK, The Motans. Pe parcursul celor cinci ore de concerte, în Parcul Izvor va fi amplasată o zonă de food court. Accesul este gratuit.

În municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile în care sunt dislocate unităţi militare și există monumente dedicate, au avut loc ceremonii de depuneri de coroane de flori cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial și Zilei Uniunii Europene. În Bucureşti, a avut loc o ceremonie, de la ora 9.00, la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial, de pe esplanada Universității Naţionale de Apărare „Carol I”.

 

Un comentariu

  • Pingback: URL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *