OCTOMBRIE de poveste- Școala-i altfel în Armată!!

OCTOMBRIE de poveste- Școala-i altfel în Armată!!

Copiii, mai mici sau mai mari, sunt viitorul societății. De noi depinde în ce valori îi determinăm să-și investească interesul, cunoștințele și viitorul. De aceea, în cadrul Programului Național „Să știi mai multe, să fii mai bun”, reprezentanți ai mai multor instituții au dorit să aducă mai aproape de sufletele copiilor, viața militarilor, punându-i, la propriu, în hainele acestora.
Astfel că, luni, 21 octombrie 2019, în curtea Bibliotecii Rotopănești, din comuna Horodniceni, Județul Suceava, înconjurați de natură, peste 300 de copii din învățământul primar și gimnazial, însoțiți de cadrele didactice din cele două școli, Școala Gimnazială „Maria Cantacuzino” și Școala din Rotopănești, conduse de doamna director prof. Ionela Iacob, au luat parte la o acțiune amplă de cunoaștere a carierei militare și de a descoperi rolul acesteia în menținerea păcii în lume.
Importanța militarilor pentru societate este, pe de altă parte, pusă în valoare și de Muzeul Veteranului, inaugurat în aceeași comună, de președintele interimar al Sucursalei Suceava a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, cap. Dumitru Florea.
În această activitate extrem de importantă pentru conștientizarea rolului militarilor și respectarea acestei cariere, au avut un aport semnificativ Sucursalele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” -Suceava, Bacău și Botoșani, Centrul Militar Suceava – Biroul de Informare – Recrutare, reprezentate de plt. adj. pr. Celmare Gheorghiță si plt. adj. Pustiu Cristian, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina”, Primăria Horodniceni – primar Neculai Florea și reprezentanți ai Consiliului Director al A.M.V.V.D.
Analizând implicarea, curiozitatea și entuziasmul copiilor, considerăm că obiectivele acestei întâlniri au fost atinse, iar această carieră, cu siguranță, va fi aleasă și apreciată de mulți dintre aceștia.

#EDUCAȚIE #ALTFEL #AMVVD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *