Picătură de sânge, picătură de viață! AMVVD susține donarea de sânge

Picătură de sânge, picătură de viață! AMVVD susține donarea de sânge

Transfuziile de sânge și produse din sânge ajută la salvarea a milioane de vieți în fiecare an. Transfuziile de sânge sunt foarte importante pentru pacienții care suferă de afecțiuni ce le pun viața în pericol și susțin procedurile medicale și chirurgicale complexe. Fiecare donare de sânge poate salva trei vieţi, pentru că sangele este ca apa si ca aerul pe care il respiram, fiind indispensabil vieții

Una dintre problemele care ar putea fi rezolvate cu un efort minim din partea societății este cea a stocului de sânge necesar pentru transfuzii, stoc ce nu poate fi creat din neant, pentru care este nevoie de donator iar donatorii sunt în număr foarte redus.

Ce ar trebui să facem pentru a exista, în centrele de transfuzie, rezerve suficiente de sânge, pentru ca medicii să nu mai fie nevoiți să condiționeze actul medical de aducerea cel puțin a unui donator, de către fiecare pacient? Să mergem să donăm sânge! Este un gest de umanitate, de înțelegere și de participare față de cei care se află la grea încercare.

De aceea, membrii AMVVD se implică, în mod regulat, în campanii de donare de sange. Militarii sunt conştienţi de importanţa acestui gest, pe care îl pot face în sprijinul celor aflaţi în suferinţă. Sangele nu poate fi fabricat, nu se poate cumpăra atunci când cineva are nevoie de o transfuzie, unica soluție fiind donarea. Persoana pe care o salvezi prin donare de sânge, poate fi chiar cea care va descoperi antidotul pentru HIV ori soluția pentru pacea de pe Pâmant, deci salvatorul tău de mâine.

Totodată, donarea de sange este foarte benefică și pentru donator. Astfel, în cazul persoanei care donează sânge, scade cu 30% riscul de paralizie și de accident vascular. In plus, în urma donării, organismul este ajutat să-și împrospăteze sângele și să-și crească, astfel, imunitatea.

Astăzi, reprezentanții AMVVD: Dan Cosma, Mugurel Dinu și Carmen Apostol au înțeles să ajute, prin donarea de sânge, semenii aflați în suferință. Un gest nobil care merită considerație și respect. În zilele următoare, alți reprezentanți ai asociației se vor prezența la centrele de transfuzie sanguină pentru a lăsa … o picătură de viață.

AMVVD așteaptă să vă alăturați campaniei:,,Picătură de sânge, picătură de viață”!

Împreună putem salva vieți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *