Prima Biserică a militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități îi pomenește pe cei 30 de Eroi militari români căzuți în teatrele de operații

Prima Biserică a militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități îi pomenește pe cei 30 de Eroi militari români căzuți în teatrele de operații

De astăzi, 10.11.2019, omagierea Eroilor pierduți în teatrele de operații și rugăciunile pentru sănătatea și bunăstarea militarilor veterani ai armatei române vor primi glas de la Biserica Militarilor veterani și veteranilor cu dizabilități, cu Hramurile Sf. Teodor Tiron și Sf. Nectarie din Constanța.

Astăzi a avut loc ceremonia religioasă de sfințire și dezvelire a monumentului pe care stau tipărite numele celor 30 de militari eroi căzuți în teatrele de operații.

Cu această ocazie, preotul militar veteran – Dragoș Ciobanu, care a oferit sprijin duhovnicesc militarilor români în trei misiuni din teatrele de operații, i-a fost oferit rangul bisericesc de Iconom Stavrofor de către IPS Teodosie, la propunerea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” – Sucursala Constanța.

Alături de conducerea Sucursalei Constanța a A.M.V.V.D reprezentată prin președinte Cristian Crăciun și vicepreședinți Decebal Vrânceanu, Nelu Constantin, Lucian Adamescu, a fost prezentă și conducerea centrală a A.M.V.V.D – Marius Apostol – președinte, Dan Cosma – prim-vicepreședinte, Nelu Maican – vicepreședinte, Mihai Viorel Darie – vicepreședinte, Iuliana Wolf Cosma – avocat, Mihaela Dumitru – secretar general, Ramona Nicoleta Darie – șef departament comunicare.

Dorim să mulțumim pentru implicarea în acest eveniment Arhiepiscopiei Tomisului, Comandamentului Flotei, Garnizoanei Constanța și Comenduirea garnizoanei Constanța, Jandarmeriei Mobile Constanţa , Batalionului 341 Topraisar „Rechinii Albi”, Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti” , Asociației Dobrogea Unită, Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria”- Filiala Constanța.

Pentru toată dăruirea și determinarea investită în întreprinderea acestor demersuri, i s-a oferit placheta de onoare a A.M.V.V.D – președintelui sucursalei Constanța – Cristian Crăciun.

Împreună susținem veteranii!

Text: șef departament comunicare,
Ramona Nicoleta Darie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *