Proiectul Centrului pentru veteranii Teatrelor de Operații prinde contur

Proiectul Centrului pentru veteranii Teatrelor de Operații prinde contur

Este vorba de Centrul de Recuperare, Refacere şi Reabilitare a Veteranilor și Veteranilor cu Dizabilități, din Teatrele de Operații. Ne-am mobilizat încă două zile (04-05 mai 2018), într-o amplă acțiune de voluntariat. Membrii AMVVD, în special cei de la Sucursala Târgoviște, și voluntarii au muncit iar la ridicarea gardului împrejmuitor şi la îngrijirea spațiului verde. Din păcate, Statul nu are posibilitatea să ne susțină, însă Centrul de recuperare este proiectul nostru de suflet, şi nu ne lăsam până acesta nu va fi finalizat. Militarii şi veteranii Teatrelor de Operații au nevoie, cât mai urgent, de acest Centru unde să se poată trata şi recupera, la ei acasă, alături de familie. Militarii noştrii sunt transportați în străinătate sau în puținele locuri din țară (mult prea puține), însă recuperarea se făce anevoios, departe de cei dragi. Ei cunosc cel mai bine importanța Centrului de Recuperare, şi-l doresc, şi se mobilizează de fiecare dată să ajute, fără să țină cont că au dizabilități, că vechile răni îi dor, sau că este prea cald afară.

E ușor să vorbești despre ei, despre spiritul lor de sacrificiu, devotamentul şi sârguința lor! E însă mult mai greu să fii ca ei! Să nu uităm că pe umerii militarilor a stat şi stă responsabilitatea păcii în țara noastră. Faptul de a ne plimba copiii liniştiți în parc, acasă, se datorează lor. Caractere puternice şi oameni minunați militarii și veteranii împreună cu oameni din societatea civilă rămân mereu uniți şi determinați în fapte de onoare. Așa s-a întâmplat și în cele două zile la Mănăstirea Dealu.

Vă reamintim că militarii români nu merg în Teatrele de Operații de fericiți; sunt sub ordin şi îndeplinesc angajamentele României în NATO. Nu are nimeni nici o bucurie să-şi lase familiile acasă şi să meargă în misiuni!

Câțiva voluntari din Ilfov-Bragadiru, Argeș, Brașov, Târgoviște și studenți de la Universitatea „Valahia”, elevi ai dl prof. Iulian Oncescu, au înțeles că și ei trebuiesc ajutați pentru că sunt fiii noştri, fiii României! Au înțeles că acest Centrul este și va fi de necesitate maximă atât pe timp de pace. Cât și în cazul izbucnirii unui război.

AMVVD are nevoie de susținerea dvs, şi venim cu un apel de suflet, vă rugăm să ne sprijiniți donand 2 euro la 8833 din orice rețea de telefonie din România. Ce înseamnă 2 euro?!!! Pentru mulți dintre dvs e o sumă infimă, dar pentru noi, înseamnă enorm….. înseamnă AJUTOR pentru construirea Centrului AMVVD, care va salva multe vieți!!!

Împreună suntem mai puternici! Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *