Rând pe rând, ni se sting veteranii

Rând pe rând, ni se sting veteranii

Vineri, 20 septembrie 2019, Dumnezeu a mai ales un veteran pentru Oastea Sa, astfel că, Morea Popa Ion s-a stins la vârsta de 97 de ani. Mult pentru o viață de om, puțin pentru cei care l-au cunoscut.

Veteranul nostru a plecat pe front la vârsta de 19 ani, din satul Mocanu, comuna Puiești, județul Vaslui, iar ultimii 16 ani și i-a trăit în localitatea Covăsînț, județul Arad.

A fost pe front în linia-ntâi și a făcut parte din Batalionul 21 – infanterie, luptând și în țară, și în Cehoslovacia.

Deși a fost rănit pe Valea Jiului, încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial l-a găsit în Cehoslovocia, fiind nevoit să calce pe un drum lung și greu pentru a ajunge acasă.

În viață, a respectat cu sfințenie țara, Regele și pe Dumnezeu. Cei care îl cunosc ar mai adăuga, și aproapele. N-avea dușmani, nu dușmănea. Era omul în care societatea putea găsi un model. Își povestea continuu viața. Când nu o făcea, cânta.

Nu vrem să fie doar o poveste, dorim să rămână o pagină în cartea scrisă de și despre veteranii noștri.

În această zi tristă, când Morea Popa Ion este condus pe ultimul drum, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir își exprimă profundul regret pentru trecerea acestuia în neființă.

Dumnezu să-l odihnească!

#VETERAN #AMVVD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *