Reprezentanții AMVVD s-au întâlnit astăzi cu ministrul Apărării Naționale, domnul Mihai Fifor

Reprezentanții AMVVD s-au întâlnit astăzi cu ministrul Apărării Naționale, domnul Mihai Fifor

Astăzi, 5 septembrie 2018, Marius Apostol-președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie -Izvorâtorul de Mir”, Dan Cosma, prim-vicepreședinte și domnișoara avocat Iuliana Wolf, au participat la o întâlnire cu ministrul Apărării Naționale, domnul Mihai Fifor.
În cadrul întâlnirii de astăzi, reprezentanții celor două părți au purtat discuții privitoare la următoarele aspecte:
1. Ordonanță de urgență a Guvernului privind meritele veteranilor participanți la acțiuni militare în teatrele de operații din străinătate. Una dintre prevederile acestei ordonanțe va fi eliminarea sintagmei ,,onorific” asociată veteranilor.
2. Ordinul de ministru privind Legea 346 prin care Ministerul Apărării Naționale va sprijini asociații/fundațiile de utilitate publică.
3. Problema foștilor militari angajați prin contract care au părăsit sistemul la vârsta maximă de 40 de ani. Legat de acest subiect, punctul de vedere al ministrul Apărării este că o modificare a Legii 223/2015 nu este posibilă, în acest moment, fiind un proces anevoios și cu largi implicatii. Insă, având in vedere dispozițiile articolului 18 din Legea 384/2006, va analiza propunerea de a se aplica dispozițiile privitoare la deducerea din vârsta standard de pensionare a perioadei lucrate in conditii speciale ca și  a militarilor în activitate. Reprezentanții AMVVD au solicitat să fie analizată posibilitatea recunoașterii perioadei lucrată anterior (pentru militarii care au venit în sistem prin transfer) și perioada de șomaj de după încetarea contractului. Ministerul Apărării a dat asigurări că se lucrează la Legea 384 și vor fi avute în vedere și analizate și aceste aspecte.
4.  Oportunitatea reincadrarii directe in MAp.N a foștilor militari, la cerere, cu respectarea art. 2 alin 2 din L384/2006,  adică cu evaluarea aptitudinală specială și fără ca aceștia să mai parcurgă etapele școlarizării.
AMVVD mulțumește domnului ministrul al Apărării Națioanle, Mihai Fifor pentru susținerea veteranilor!
Onoare și respect! Onoare și patrie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *