Reprezentanții AMVVD s-au întâlnit cu ministrul Apărării Naționale, domnul Mihai Fifor

Reprezentanții AMVVD s-au întâlnit cu ministrul Apărării Naționale, domnul Mihai Fifor

Astăzi, 9 august 2018, o delegație a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” formată din Marius Apostol-președinte, Adrian Iloiu-vicepreședinte, Mihaela Dumitru – secretar şi Tiberiu Dinu – administrator, au participat la o întâlnire  cu domnul Mihai – Viorel Fifor- ministrul Apărării Naționale.

Discuțiile purtate, în cadrul întâlnirii, au vizat solicitările AMVVD privind:

  • modificarea și completarea proiectului de lege privind veteranii din Teatrele de Operații;
  • consultanţă din partea MApN  (prin Centrul de studii şi proiectare construcţii militare din cadrul Direcţiei Domenii şi Infrastructuri) pentru modificarea proiectului tehnic de avizare şi întocmirea proiectului de detalii tehnice de execuţie al Centrul de Refacere, Recuperare şi Reabilitare a Veteranilor şi Veteranilor cu Dizabilităţi din Teatrele de Operaţii:
  • propunerea ca militarii angajaţi pe bază de contract, trecuţi în rezervă înainte de 2015, să aibă dreptul de reducere a vârstei standard de pensionare, cu perioada lucrată de aceştia, în condiţiile de muncă prevăzute la Dispoziţiile art. 16, respectiv 21 din Legea nr. 23/2015 şi armonizarea acestor dispoziţii cu art. 18, alin. 1, 2, 3, 4, din Legea nr. 384/2006, actualizată.

În finalul întrevederii, s-a stabilit ca până la data de 22.08.2018 să fie depuse, la Minister, toate propunerile de modificări la Legea veteranilor din Teatrele de Operații, de către AMVVD, şi de către celelalte asociaţii, inclusiv propunerile privind acordarea unor drepturi văduvelor militarilor decedaţi în teatrele de operaţii.

AMVVD mulțumește domnului ministru Mihai Fifor pentru atitudinea pozitivă vis-a-vis de propunerile care i-au fost înaintate verbal și speră într-o bună colaborare, și în viitor, în beneficiul veteranilor și veteranilor cu dizabilități.

Împreună susținem veteranii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *