Se sting veteranii…

Se sting veteranii…

Numărul veteranilor Celui De-al Doilea Război Mondial scade dramatic odată cu trecerea timpului. Dumnezeu reîntregește oastea în Ceruri.
Nu vorbim prea mult despre ei când îi avem, îi regretăm când îi pierdem.
Într-o lume atât de rea și întunecată de rău, în care cu greu mai găsim valori în care să ne identificăm, veteranii noștri, pleacă din viețile noastre, pleacă din lume în liniște. În liniștea în care au fost obișnuiți să își trăiască modesta viață, fără a cere nimic lumii pentru care au luptat.
Duminică, 28 iulie, a „plecat” pe calea dreptății și veteranul de război, maior (ret) Costache Știrbu la vârsta de 105 ani, din comuna Horodniceni, județul Suceava.
Ultima misiune importantă a vieții lui și-a îndeplinit-o de Ziua Eroilor, când i-a oferit veteranului rănit în teatrele de operații, caporalul Dumitru Florea, simbolul curajului, iubirii, bogăției și libertății – drapelul național.
Acest prețios simbol național ar fi trebuit să rămână la „Muzeul veteranului teatrului de operații”, care cinstește jertfa celor 29 de soldați pierduți în Teatrele de Operații, însă A.M.V.V.D l-a primit în Adunarea Generală Extraordinară din 22 iunie, pentru a fi arborat la sediul din București.
Pentru cei care vor să fie alături de familia îndurerată, o pot face până marți, 30 iulie, când va avea loc și înmormântarea.
Regretăm trecerea în neființă a veteranului, și el rănit, maior (ret) Costache Știrbu.

Dumnezeu să îl primească în Paza Sa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *