Senatorul Mihai Fifor își va asuma un proiect de lege făcut împreună cu AMVVD

Senatorul Mihai Fifor își va asuma un proiect de lege făcut împreună cu AMVVD

Astăzi, o delegație a AMVVD a fost invitată de către dl senator Fifor Mihai să participe, în cadrul Comisiei de Apărare din Senat, la discuții vizavi de modificarea ordonanței 82/2006 prin L93/2019, proiect introdus de către domnia sa sau o nouă lege care să cuprindă și propunerile AMVVD.
În urma discuțiilor și argumentelor aduse de către delegația AMVVD, compusă din Marius Apostol, Dan Cosma, Nelu Maican, Tiberiu Dinu, Mihaela Dumitru, Titi Poiană, domnul senator Fifor, care l-a avut alături pe dl senator Viorel Sălan, a propus retragerea proiectului domniei sale. Având în vedere că ordonanța 82/2006 este depășită și nu mai satisface nevoile actuale de reglementare, iar promovarea unui proiect de lege, asa cum propune și AMVVD, care să cuprindă atât personalul participant la acțiuni militare în teatrele de operații, cât și pe cei care desfășoară acțiuni militare pe teritoriul național, în capitole separate, astfel încât să nu mai fie confundate cele două tipuri de acțiuni, trebuie să fie reglementate clar fiecare în parte, conform cerințelor actuale.
De prevederile viitoarei legi vor beneficia toți participanții la acțiuni militare în teatrele de operații precum și participanții la acțiuni militare în țară, din întreg sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională.

În concluzie, domnul Fifor își va asuma ca senator acest proiect de lege făcut împreună cu AMVVD, pe scheletul proiectului asociației noastre.
Vă asigurăm și pe această cale că, asociația noastră va respecta angajamentele luate către membrii săi fiind mereu aplecată spre problemele reale ale acestora…
Onoare și Respect.

Împreună susținem veteranii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *