,,ȘI NOI SUNTEM PESCARI CHIAR DACĂ SUNTEM VETERANI!” concurs de pescuit pentru persoanele cu dizabilități de Ziua Internațională a Pescuitului

 ,,ȘI NOI SUNTEM PESCARI CHIAR DACĂ SUNTEM VETERANI!” concurs de pescuit pentru persoanele cu dizabilități de Ziua Internațională a Pescuitului

Recent, pe balta Maioru (jud. Călărași) s-a desfășurat concursul de pescuit  ,,Și noi suntem pescari chiar dacă suntem veterani” destinat persoanelor cu dizabilități, organizat de Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir (AMVVD) în parteneriat cu administratorul Bălții Maioru – Neculai Pralia și grupul ,,Pescar pe orice vreme”.

La concurs au participat, alături de membrii AMVVD, militari veterani ai Teatrelor de Operații, persoane cu sau fără dizabilități din societatea civilă sosite la concurs din toată țara. Nu au lipsit surprizele organizatorilor, una dintre acestea fiind bucătarul Florin Oană (fost participant la Master Chef) care a pregătit o masă delicioasă pentru toți participanții la eveniment.

În timpul concursului, pescarii veterani au fost vizitați de reprezentanții a două asociații de profil: Filip Florin reprezentantul de la ,,Hoinarii Bălților” și Iulian Dogaru de la ,,Carp Finder” dar și de Georgian Cristian Gheorghe realizatorul rubricii „În cârlig”, de la PrimaTV, respectiv Cristina Mathias de la Evenimentul Zilei Moldova.

Startul concursului s-a dat după deschiderea oficială unde au luat cuvântul: reprezentantul de la „Pescar pe orice vreme”, prim-vicepreședintele AMVVD, viceprimarul comunei Belciugatele și administratorul bălții Maiorul. Echipele formate din câte doi participanți au ,,luptat” ,timp de șase ore, pentru a captura o cantitate cât mai mare de pește și a se număra printre câștigătorii concursului. În cele din utmă, norocoșii câștigători, anunțați de Emil Cristian Pănescu (reprezentant ,,Pescar pe orice vreme”) și Nelu Maican (reprezentantAMVVD) au fost următorii:

Locul I – George Marinescu  și soția acestuia Laura Marinescu

Locul II – Marius Marbu și Aurel Coman

Locul III – Pănescu Vasile și Moisescu Marian

Premiul ,,Fair-play” – Tiberiu Dinu

Pe lângă premiile oferite de sponsori și organizatori celor care au câștigat, a fost organizată și o tombolă la care toți participanții au câștigat câte un produs folositor pescuitului. În același timp, administratorul bălții Maioru  a anunțat că  va mai pune la dispoziția lacul pentru alt concurs ce va fi organizat de AMVVVD în viitor.

În finalul evenimentului, realizatorul de la rubrica „În cârlig” le-a făcut o surpriză participanților prin solista de muzică populară Vasilica Ungureanu care a cântat câteva melodii pentru împătimiții de pescuit. A fost un eveniment cu multă voie bună și mult spirit caritabil (militarii veterani au donat micile cadouri persoanelor cu dizabilități prezente la concurs) care va rămâne, cu siguranță, întipărit în sufletele tuturor participanților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *