Ascultă-i ruga, Doamne! Și, fă-l acolo fericit… UPDATE. Un mesaj de dor și dragoste al soției eroului sublocotenent (pm) Adrian Vizireanu, Paula

Ascultă-i ruga, Doamne! Și, fă-l acolo fericit… UPDATE. Un mesaj de dor și dragoste al soției eroului sublocotenent (pm) Adrian Vizireanu, Paula

„Astăzi este cea mai grea și urâtă zi din viata mea …..
7 mai 2016 ziua când ni s-a schimbat viața și tu ai plecat într-o altă lume fără să îmi mai spui nimic. M-ai părăsit pentru totdeauna. Au trecut 2 ani și eu te iubesc la fel de mult și încă te aștept acasă … chiar dacă știu că acest lucru nu mai este posibil.
Pentru mine ești viu și așa vei rămâne pentru totdeauna…
Îngerul și soțiorul meu care mă veghează la fiecare pas.
Dumnezeu să te odihnească în pace, sufletul meu iubit! Eu una nu voi putea uita o secundă ceva din ce a fost între noi și, promit că voi lupta pentru tine/ noi până la final ”?.””. Sunt rândurile pline de durere și dor ale văduvei Paula Vizireanu.
Acum doi ani, Adrian Vizireanu a murit in Afganistan. Militarul şi-a pierdut viaţa în urma unui incident care a avut loc în apropiere de localitatea Kandahar, Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani. A fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari.
„Oficiali ai misiunii NATO – Resolute Support Mission – au transmis că doi militari ai săi au fost atacaţi în interiorul uneia dintre bazele de lângă Kandahar, în sudul Afganistanului. Iniţial, nu s-a dezvăluit identitatea militarilor, însă precizările ulterioare ale MapN au confirmat că este vorba despre acelaşi incident.
Sergentul Adrian Vizireanu, plutonierul Iulian Dumitrescu şi sergentului Bogdan Dragomir se ocupau de instruirea poliţiştilor afgani. La un moment dat, doi indivizi, îmbrăcaţi în uniforme ale poliţiştilor din Afganistan au deschis focul. Cei trei militari români au căzut seceraţi de gloanţe. Din fericire, Bogdan Dragomir a supravieţuit. În urma schimbului de focuri care a urmat, atacatorii au fost ucişi de camarazii românilor.
Ministerul Apărării Naţionale a transmis că, luni, 9 mai, la ora 8.00, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei doi militari.
Familiile militarilor care au murit în Afganistan sunt în stare de șoc, transmitea la acea vreme mass-media.
Sau
În particular Vizireanu şi-a început cariera de arbitru de fotbal în anul 1997, pasiune ce presupune atenţie, corectitudine şi mai ales atitudine, cea mai bună dovadă o reprezintă cele 842 de meciuri oficiale arbitrate la nivel judeţean şi Liga a III – a.
„Militarul căzut la datorie, Adrian Vizireanu, avea 36 de ani, era din Buzău și a activat ca arbitru de fotbal în liga județeană. Cei conducerea Asociației Județene de Fotbal Buzău au postat pe site-ul propriu un anunț prin care transmite condoleanțe familiei îndurerate. „Profund îndurerați am aflat de moartea neașteptată a celui ce a fost ADRIAN VIZIREANU (arbitru de fotbal). A plecat, lăsând în urmă tristețe și durere. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate și fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace”. Totodată, AJF a anunțat ca în semn de recunostință și respect, înaintea tuturor jocurilor din campionatele organizate de AJF Buzău, în acea perioadă (8 – 15 mai), se va ține un moment de reculegere în memoria fostului arbitru.
Începând cu luna martie 2016 a fost încadrat în funcţia de subofiţer specialist în cadrul Grupului românesc de Operaţii Speciale, destinat consilierii forţelor de securitate afgane, iar în data de 07.05.2016 a căzut la datorie în Teatrul de Operaţii Afganistan pe timpul executării unei misiuni de luptă. Pe timpul misiunii şi-a îndeplinit cu demnitate şi onoare datoria, fiind apreciat de colegi, şefi şi de partenerii de coaliţie.
De atunci soția eroului Adrian Vizireanu nu-și găsește liniștea. Timp de doi ani Paula Vizireanu luptă pentru cinstirea sufletului pereche. În Buzău s-au ridicat monumente, s-au schimbat denumiri de străzi, s-au pus troițe și, cu toate astea, nici acum, soția eroului nu și-a liniștit sufletul, nu poate crede că jumătatea ei nu o să se mai întoarcă. Seară de seară îl strigă, seară de seară îi scrie, seară de seară adoarme cu el în suflet și în gând.
Paula, soţia eroului spune de fiecare dată: ,,Adrian, Adi sau Vizi, cum îi spuneam eu şi prietenii, a fost pentru mine cel mai bun lucru din viaţa mea și cel mai minunat, dovadă sunt cei 19 ani minunaţi pe care noi i-am petrecut şi trăit împreună, educându-ne şi crescându-ne unul pe altul, şi, mai ales, sprijinindu-ne şi ajutându-ne la tot pasul. A fost, este şi va rămâne Universul şi Aerul pe care eu îl respir zi de zi, trăiesc prin el şi pentru el întotdeauna şi va rămâne soţul meu, iar eu mireasa lui, până când Bunul Dumnezeu va hotărî ca destinele noastre să fie din nou unite prin taina cununiei”, ne destăinuie cei de la MApN pe pagina de facebook.

Astăzi, la biserica militară din lemn din curtea Comandamentului 2 Operaţional Întrunit a avut loc o ceremonie extrem de emoţionantă în memoria sublocotenenţilor post mortem Adrian Vizireanu şi Iulian Dumitrescu. Astăzi s-au împlinit doi ani de la atentatul din baza militară din Afganistan, în urma căruia cei doi şi-au pierdut viaţa. Autorităţile locale, rudele şi prietenii s-au adunat pentru a-i comemora pe cei doi eroi.     

Tot astăzi, s-a sfinţit troiţa din lemn ridicată în cinstea eroilor căzuţi în teatrele de operaţii.

Cu lacrimi în ochi şi vocea gâtuită de durere, soţia sublocotenentului postmortem Adrian Vizireanu a rostit câteva cuvinte despre durerea prin care familiile celor doi eroi trece de exact doi ani.

  

Astăzi a fost o zi grea, o zi plină de durere și pentru noi AMVVD-isțti. Cu sufletul plin de lacrimi, cu inima zdrobită, minte și suflet am fost lângă draga noastră Paula. Am încercat să-i transmitem putere și am lacrimat odată cu ea….
Astăzi, la Buzău, Paula l-a comemorat pe Vizi și a dezvelit o altă troiță făcută din banii ei în amintirea eroilor Vizi și Dumi, în amintirea eroilor buzoienicazuți la datorile în Teatrul de Operațiuni Afganistan .

Un mesaj de dor și dragoste al soției eroului sublocotenent (pm) Adrian @Vizireanu, Paula

„Toată lumea spune că dragostea doare, dar aceasta nu este adevărat. Singurătatea doare… Respingerea doare… Să pierzi pe cineva drag doare… Invidia doare…
Toată lumea confundă aceste aspecte cu dragostea, însă în realitate dragostea este singurul sentiment care acoperă toată durerea şi poate face pe cineva să se simtă bine din nou. Dragostea este singurul aspect din această lume care nu doare.
Se spune că cel mai greu lucru din lume este să pierzi pe cineva pe care îl iubeşti. Foarte adevarat dar, nimic nu doare mai mult pe lumea asta decât să iti pierzi jumătatea sufletului. Pe cineva alături de care ai îmbătrânit şi pe care l-ai privit crescând în fiecare zi. Cineva care ţi-a arătat cum să iubeşti. Este cel mai rău lucru care i se poate petrece cuiva.
Soţul meu a murit subit. Mi-a adus cea mai mare durere această cumplită veste si nu o pot accepta vreodata.
Mi-a adus atât de multă bucurie aceasta relatie minunata si frumoasa. Era totul pentru mine, era sufletul meu. Acei 19 ani în care a fost soţul meu m-a învăţat să iubesc necondiţionat. Am trait totul impreuna la cea mai frumoasa intensitate.
Trebuie să ne oprim şi să fim recunoscători pentru oamenii de lângă noi. Căci viaţa este scurtă.
Petreceţi-vă timpul cu soţii/sotiile, iubiții voştri. Purtaţi-vă frumos cu ei. Fiindcă într-o zi, când vă veţi ridica privirea din telefon, și de la munca de zi cu zi, ei nu vor mai fi acolo. Si atunci veti regreta ca nu le-ati acordat timpul necesar…?
Nimic nu este intamplator in viata, asa ca….iubiti neconditionat….
Iubirea pt tine ingerasul meu si sotul meu va fi vesnic pururea!
TE IUBESC ADY! ??

Nici noi nu te vom uita niciodată, camarade!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *