VETERANII de azi pentru VETERANII de ieri

VETERANII de azi pentru VETERANII de ieri

„Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare” – Mihai Kogalniceanu( Parlamentul țării)
Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a marcat evoluția României, de trei ori, respectiv Proclamarea Independenței de Stat a României la 9 mai 1877, deși Principele Carol a promulgat Declarația la 10 mai 1877, Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945 și Ziua Europei.
În majoritatea orașelor țării au avut loc ceremonii militare și religioase manifestate pe fondul sărbătorii, în egală măsură, a celor trei evenimente marcante ale istoriei.
Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități a fost invitată să depună coroane de flori atât în București cât și în alte orașe ale țării.
Marius Apostol, Dan Cosma, Nelu Maican și Călin Lixandru din partea AMVVD au depus coroane la Monumentul Eroilor Patriei aflat pe platoul Universității Naționale de Apărare ” Carol I „, alături de Ministrul Apărării Naționale Gabriel Leș, dar și de alte oficialități din cadrul MApN.

Cristi Crăciun, Decebal Vrânceanu, dar și alți membrii din partea sucursalei AMVVD Constanța au participat la trei evenimente distincte : la Monumentul Independenței, situat în parcul Casei de Cultură Constanța, la Monumentul Eroilor Eliberatori Sovietici din Cimitirul Central Constanța și Parcela Eroilor Eliberatori Sovietici din Cimitirul Techirghiol.

Marin Dan, Nicu Emilian, Paul Preoteasa, Marius Stângaciu, Anghel Badea, Gheorghe Morărescu, Constantin Barbu, Marius Răgușitu, Dorel Călin și Laurențiu Stîrcea din partea sucursalei Vâlcea au depus la Monumentul Independenței din Râmnicu Vâlcea situat pe Dealul Capela dar și la sediul Prefecturii Vâlcea, alături de reprezentați ai instituțiilor centrale din Vâlcea.

Onea Mihail, Panait Constantin și Flueraș Bogdan din partea sucursalei AMVVD Timișoara au depus la mormântul Eroului din localitatea Prunișor, Județul Mehedinți și la troița ridicată în curtea Batalionului 32 Cercetare Supraveghere ” Mircea ” Timișoara. Totodată azi, 9 mai 2019, se împlinesc 7 ani de când Batalionul 32 Cercetare Supraveghere ,,Mircea,, din Timișoara își comemorează Eroul, Slt.(p.m) Ioan Lucian Leuștean.

Împreună au participat la depunerea de coroane cinstind memoria veteranilor de război, declarându-și respectul și prețuirea pentru sacrificiul dovedit pentru prosperitatea țării.
Onoare și respect.
VETERANII de azi, cu sufletul, alături de VETERANII de ieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *