10 iunie 2021, Ziua Eroilor

10 iunie 2021, Ziua Eroilor

An de an, la trecerea celor 40 de zile de la Sfintele Paște, creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Domnului. Totodată, în aceeași zi, conform hotărârilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din anii 1999 și 2001, se sărbătorește Ziua Eroilor, zi în care îi pomenim pe toți cei care au luptat pentru dreptate, credință, libertate și pentru fiecare palmă de pământ românesc, pentru cei ce au luptat pentru Patrie.
Întru nemurirea supremului sacrificiu, ne rămâne datoria și obligația de a-i pomeni în veșnicie. Astfel, joi, 10 iunie 2021, în toate garnizoanele din țară s-au organizat și desfășurat activități specifice, ceremonii militare și religioase dedicate acestei zile.
Reprezentanți ai fiecărei sucursale ale A.M.V.V.D din țară au participat în număr considerabil la activitățile desfășurate, în semn de neuitare și recunoștință nemărginită pentru cei ce au plătit cu propria viață.
Această zi a fost marcată în mod deosebit în sucursala A.M.V.V.D Călărași, care și-a inaugurat noul sediu obținut pentru desfășurarea activității în condiții optime.
La debutul activității în noua locație au fost prezenți reprezentanți ai A.M.V.V.D de la București, Marius Apostol, Florin Tutunaru, George Niță, Sorel-Constantin Cătănescu, Iulius Onica, Ion Maican, Viorel Bujor, Andi Moldovan, Secretarul de Stat din M.Ap.N, domnul Marius Bălu, domnul general de brigadă Claudiu Mihail Sava, domnul deputat Dumitru Coarnă, domnul senator Nicușor Cionoiu, președintele Consiliului Județean Călărași, domnul Vasile Iliuță, prefectul județului Călărași, domnul Valentin Barbu, primarul municipiului Călărași, domnul Marius Dulce, viceprimarul municipiului Călărași, domnul Nicolae Dragu.
De buna organizare a acestui moment marcant s-a învrednicit președintele sucursalei A.M.V.V.D Călărași, Ion Oprișan.
Indiferent de modul în care a fost marcat acest moment, scopul a fost același, să oferim veșnică recunoștință celor ce ne-au fost înaintași.

🇷🇴Glorie eternă Eroilor Neamului!🇷🇴

Text: Ramona Nicoleta Darie
Foto: A.M.V.V.D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *