Am început lucrările la CRRR-AMVVD

Am început lucrările la CRRR-AMVVD

Sâmbătă dimineața, un grup numeros de persoane s-a adunat la Târgoviște, în curtea imobilului care va găzdui Centrul de Recuperare, Refacere și Reabilitare a Veteranilor și Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații (CRRR-AMVVD), pentru a da o mână de ajutor la repararea gardului care împrejmuiește incinta, refacerea asfaltului, plantarea unui gard viu, toaletarea arborilor și ecologizarea perimetrului.
La acțiune, au participat militari veterani, răniți ai TO, membrii ai Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, reprezentanți ai societății civile, printre care 20 de studenți ai Universității ,,Valahia” din Târgoviște și reprezentanți ai mass-media locale și centrale.
Veniți să mediatizeze evenimentul, unii dintre jurnaliști s-au alăturat voluntarilor și au participat la acțiunile desfășurate în incinta Centrului, ca de exemplu, Monica Ghiurco jurnalist al Televiziunii Naționale Române.
Toți voluntarii au muncit cu sârg și au întrerupt munca doar pentru a acorda interviuri și pentru a face, din când în când, câte o fotografie de grup.
Cum acțiunea de voluntariat de la Centrul de Recuperare, Refacere şi Reabilitare, din Târgoviște se desfășoară și mâine, participanții pentru care se asigură cazare gratuită, plănuiesc să viziteze Mănăstirea Dealu, aflată la doar 200 m de Centrul CRRR-AMVVD, unde se odihnește capul lui Mihai Viteazul și unde s-a tipărit prima carte din Tara Românească, ,,Liturghierul lui Macarie” (1508). La mănăstire, membrii AMVVD vor aprinde o lumânare în memoria camarazilor pierduți în teatrele de operații.
Centrul de Recuperare, Refacere și Reabilitare al Veteranilor și Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații (CRRR-AMVVD) va fi găzduit de clădirea fostului Liceu Militar de pe lângă Mănăstirea Dealu, în care a studiat, pe vremuri, fostul suveran al României, Regele Mihai.
Imobilul a fost dat în folosință gratuită de Primăria municipiului Târgoviște, pentru 49 de ani, Asociației Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” care luptă astfel să deschidă primul centru de acest fel din România, unde militarii veterani ai teatrelor de operații să poată beneficia de terapie aproape de familie.
Mâine, acțiunea de voluntariat va continua la Centrul de la Târgoviște.
Vom reveni cu amănunte!
        
             

11 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *