O altă filă de istorie. Două generaţii, sub acelaşi tricolor, la Parada de 1 Decembrie

O altă filă de istorie. Două generaţii, sub acelaşi tricolor, la Parada de 1 Decembrie

Pregătirile pentru parada militară de 1 Decembrie, de la Bucureşti, continuă, iar noi, pe parcursul lor, găsim tot mai multe poveşti de viaţă de la oameni care în scurt timp, vor mai scrie o pagină în istoria României!

Vorbim astăzi despre doi militari, unchi şi nepot, purtând acelaşi nume – „Mihai Ilaş”, care, pe 1 Decembrie, vor da dovadă de cea mai mare dragoste pentru uniforma militară, defilând împreună pe sub Arcul de Triumf, într-un moment plin de patriotism, de glorie al tuturor românilor şi de cinstire al eroilor care, acum 100 de ani, au dus faptele de arme ale primei conflagraţii mondiale până dincolo de limitele morţii, pentru ca noi să avem o Românie Mare.

Plutonierul adjutant principal (rez), Ilaş Mihai Florin, președintele AMVVD Târgu Mureș, a terminat școala militară de aplicații și unități de luptă în anul 1989 si, până în 2007 a lucrat la Poliția Militară în cadrul Biroului Conducere luptă – Operații și Instrucție urmând să activeze în cadrul Forţelor Speciale la Batalionul Sprijin Luptă al Brigăzii 6 Operații Speciale Tg. Mureş. Din anul 2017, a trecut în rezervă de pe funcția de Subofiţer de Comandă.

Seniorul Ilaș a participat în toate Teatrele de Operaţii în care România a trimis trupe, făcând parte din primul Detașament ISAF 1 Afganistan, primul detașament trimis de România într-un Teatru de Operatii după cel de al Doilea Război Mondial, acest lucru petrecându-se în ianuarie 2002.

El consideră că este un pas important pentru AMVVD participarea, în an centenar, la Paradă. Susține că „la 100 de ani de la Marea Unire” când militarii vor prezenta un pios omagiu eroilor căzuți la datorie, recunoașterea meritelor militarilor veterani din teatrele de operaţii, meritele Asociației Militarilor Veterani si Veterani cu Dizabilităţi vor fi recunoscute și speră într-o lume dreaptă, mai bună, care să înțeleagă și să se alăture pentru construirea Centrului de Recuperare şi Refacere pentru Veterani.

De partea cealaltă se află caporalul Mihai Ilaş junior, nepotul plutonierului Mihai Ilaş, elev în clasa a XI-a, la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu”, din Craiova.

Pentru juniorul Mihai, unchiul său a fost întotdeauna un adevărat exemplu.

„De fiecare dată când se aduna familia de sărbători, unchiul meu venea tot timpul în uniforma militară. Am ştiut că asta este ceea ce vreau și eu să fac. L-am luat drept model. Am văzut că face totul cu foarte multă dragoste şi pasiune şi mi-am zis că pot face şi eu acelaşi lucru. Îl întrebam despre armată, însă, într-un fel, am vrut să trăiesc pe cont propriu ce a trăit el. Îmi place ceea ce fac, altfel nu eram aici.”, ne povesteşte Mihai Ilaş.

Dar cel mai important, este faptul că atât nepotul, cât şi unchiul său, vor defila împreună pe sub Arcul de Triumf, acum – în acest an special, când AMVVD participă în blocul de paradă.

„Anul asta pentru prima dată când vin la Bucureşti. Nu pot să vă descriu fericirea şi emoţia pe care o am în suflet, având în vedere că singurele generaţii din familia mea, vor defila sub Arcul de Triumf. Este ceva ce mi-am dorit de când eram în clasa I, iar acum, la 1 Decembrie, se va întâmpla”, continuă nepotul veteranului Ilaş.

Şi iată cum acest moment plin de istorie scoate la lumină poveşti de viaţă şi exemple de urmat ale membrilor AMVVD. Cu siguranţă, dacă veţi fi prezenţi la parada militară de la Bucureşti, veţi lua parte la momente marcante pentru neamul românesc.

ONOARE ŞI RESPECT, veteranilor noştri!

CITIȚI ȘI :

Emoții, zâmbete și lacrimi pentru membrii AMVVD. Pentru ei înseamnă O FILĂ DE ISTORIE

FILĂ DE ISTORIE. Ambiție, determinare, SÂNGE DE ROMÂN, trăire pentru AMVVD

FILĂ DE ISTORIE. În An Centenar, veteranii AMVVD fac parte din blocul de paradă! ONOARE SI RESPECT!

FILĂ DE ISTORIE. AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la PARADA MILITARĂ din 1 Decembrie

FILĂ DE ISTORIE. Prima defilare AMVVD, în an centenar

FILĂ DE ISTORIE. AMVVD la datorie. Defilăm pentru țară, defilăm pentru eroi!

FILĂ DE ISTORIE. Avem onoarea să putem defila, în an centenar, de 1 Decembrie, pe sub Arcul de Triumf

FILĂ DE ISTORIE. Alături de camarazi, AMVVD prezentă la PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie

FILĂ DE ISTORIE. Parada de Ziua Națională a României aduce lacrimi de mândrie pentru AMVVD

FILĂ DE ISTORIE. AMVVD: AVEM ONOAREA SĂ VĂ SALUTĂM!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *