AMVVD în vizită de lucru, în Argeș

AMVVD în vizită de lucru, în Argeș

Inițiativele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități nu s-au oprit și astfel, de la zi la zi continuă vizitele de lucru pentru a dezbate probleme legate de interesele veteranilor.

Prima vizită: la Consiliul Județean

Ziua de miercuri, 13 martie a fost dedicată unei noi vizite în județul Argeș. Pentru început a ajuns la Consiliul Județean Argeș o delegație formată din Marius Apostol, președintele AMVVD, Dan Cosma, prim-vicepreședintele AMVVD, secretarul general Mihaela Dumitru, secretarul Mariana Anghel, președintele sucursalei Argeș, Viorel Amzărescu și președintele de onoare Florin Vuță.
Delegația a fost întâmpinată de vicepreședintele Consiliului Județean, Simona Brătulescu, subprefectul Adrian Bughiu și consilierul local Ionuț Olariu.
Principalul subiect discutat a fost cel referitor la scutirea taxelor locale pe locurile de parcare, atât pe domeniul public, cât și pe cele de reședință, pentru membrii asociației.
Tot în cadrul întâlnirii s-au dezbătut și câteva propuneri pentru militarii răniți și pentru văduvele militarilor decedați în Teatrele de Operații, pentru a deveni Cetățeni de Onoare ai Municipiului Pitești.
După aceste subiecte care au dat curs pozitiv ideilor, o altă inițiativă a fost prezentată și anume: Consiliul Județean Argeș va oferi invitații gratuite pentru membrii asociației, la diverse spectacole și manifestări culturale, prin grija consiliului de conducere al sucursalei Argeș.
Ușor, ușor tot mai multe instituții se implică alături de noi în îndeplinirea obiectivelor AMVVD.

Am continuat cu vizita la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești

La Școala Militară “BASARAB I”, singura instituţie de învăţământ postliceal din Forţele Terestre care asigură formarea şi pregătirea profesională a maiştrilor militari şi subofiţerilor pentru Ministerul Apărării Naţionale, delegația AMVVD a fost primită cu brațele deschise.
Președintele AMVVD, Marius Apostol a prezentat un scurt istoric al Asociației și realizările pe 2018. După prezentare s-a dezbătut Legea nr. 288/2018 referitoare la acordarea contravalorii compensației de chirie acordate celor care au contractat credite pentru locuințe, precum și proiectul de lege al veteranilor din Teatrele de Operații și de pe teritoriul României.
Prim-vicepreședintele Dan Cosma a prezentat Centrul de Recuperare și Refacere a Veteranilor, prezentare urmată de un dialog pe tema necesității coeziunii de grup și a spiritului de camaraderie, în principal accentuând faptul că persoanele care fac parte din asociație își desfășoară activitatea pe bază de voluntariat, fără vreo formă de răsplată prin remunerație.
Iată că, într-o singură zi am reușit să mai îndeplinim câteva din scopurile noastre, în sprijinul veteranilor. Vizitele vor continua, iar munca Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități nu se oprește aici. Rămâneți alături de noi, în familia AMVVD!

Onoare și respect militarilor veterani și tuturor celor care ne sunteți alături!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *