APROBARE CNA

Către: Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” (AMVVD)

Adresă: Oraș Bragadiru, str. Diamantului nr. 186, sc. 1, ap. 2, jud. Ilfov

E-mail:  amvvd.2013@yahoo.ro

 Ref: Adresa 93/17.04.2018,  înregistrată la CNA cu nr. 3347/17.04.2018

 În atenţia: Domnului Marius Apostol, Președinte                 

 

 Stimate Domnule Președinte,

Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat notă de intenţia dumneavoastră de a difuza un videoclip de promovare pe posturile de televiziune, pentru mediatizarea proiectului pe care il susțineți și obținerea fondurilor necesare.

Vă facem precizarea că, în conformitate cu prevederile Deciziei CNA nr. 220 din 24 februarie 2011 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual nu este nevoie de o aprobare specială din partea CNA pentru derularea unei campanii noncomerciale.

La Secţiunea a 10-a a Deciziei nr. 220/2011, Campanii noncomerciale (http://www.cna.ro/DECIZIE-Nr-220-din-24-februarie.html), se precizează următoarele:

Art. 141 – Sunt considerate mesaje noncomerciale:

a) anunţul de interes public asumat de către o instituţie sau autoritate publică, în cadrul unei acţiuni de alertă, avertizare şi informare a publicului derulate în condiţiile legii şi care nu promovează propria imagine a instituţiei;

b) campania socială derulată de către o asociaţie sau fundaţie legal constituită, în cadrul unei acţiuni cu caracter exclusiv social, necomercial, adresată societăţii sau comunităţii;

c) apelul în scop caritabil derulat în cadrul unei activităţi filantropice cu caracter umanitar, în scopul sprijinirii unor persoane aflate în dificultate; apelul trebuie să precizeze persoana sub responsabilitatea căreia se colectează şi se utilizează bunurile şi fondurile băneşti donate.”

            De asemenea, pentru mai multe informații, puteți consulta pe site-ul instituției secțiunea „Campanii noncomerciale”, accesând link-ul:http://www.cna.ro/Campanii-noncomerciale,4958.html.

Menționăm că potrivit art. 6 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările și completările ulterioare, decizia editorială de difuzare a unor spoturi radio/tv aparţine exclusiv radiodifuzorului.

 Cu deosebită consideraţie,  

 Laura Georgescu

   Preşedinte

 

 

                                         Întocmit: Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul

Alexandra Diniș, Şef Birou

 

3347RF 19.04.2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *