Audiență la Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului

Audiență la Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului

        Miercuri, 24 februarie 2021, o delegație a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, formată din Marius Apostol, președinte, Dan Cosma, prim-vicepreședinte, Florin Tutunaru, Secretar General, Mihai Darie, Director Departament Comunicare, a mers, în urma solicitării și aprobării prealabile, în audiență la Ministerul Apărării Nationale, expunând motivarea necesității modificării și completării unor acte normative.
  
        Demersul premergător al întâlnirii de astăzi,  cu Secretarul de stat, și totodată, Șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, domnul Marius Bălu, a fost precedată de înștiințarea ministrului apărării naționale, încă din data de 5 februarie 2021, aducându-i la cunoștință intențiile asociației de a demara procedurile necesare pentru a soluționa toate problemele semnalate.

        În cadrul întâlnirii de astăzi ne-am bucurat de un dialog transparent, în care am putut prezenta și motiva necesitatea modificării și completării mai multor acte normative, după cum urmează:

✅aplicarea legii nr.288/2018, privind compensația pentru chirie pentru plata ratei sau a unei fracții din rata aferentă unui credit ipotecar/ imobiliar, fără excepție, având în vedere că, începând cu luna ianuarie a anului 2021, corpul soldaților și gradaților profesioniști nu a mai putut beneficia de drepturile prevăzute la art.III din Legea nr.288/2018, fiind preocupați să eliminăm această disfuncționalitate.
✅ în ceea ce privește Legea Veteranilor nr.168/2020, se dorește eliminarea unor lacune sau inechități care s-au constatat după producerea de efecte ale acesteia, privind eliminarea drepturilor văduvelor militarilor decedați în misiuni, prin procedură de urgență legislativă, ca urmare a abrogării Legii nr.82/2006. Pe de altă parte, s-a mai propus asimilarea misiunii de menținere a păcii „MINURSO”, prin ordin al ministrului apărării naționale ca misiune și operație în afara statului român, care să îndeplinească cerințele necesare pentru a beneficia de prevederile legii sus-menționate.
✅propunerea modificării Ordinului nr.161/2018 privind stabilirea criteriilor de sprijinire a asociațiilor de utilitate publică. Punct abordat ca urmare a diferitelor probleme întâmpinate în elaborarea, transmiterea sau aprobarea unor solicitări ale asociației noastre,  ocazionate de prevederi incomplete sau neclare ale ordinului.
     Suntem încrezători că toate punctele aduse în discuție în fața grupului de lucru prezent, format din: Şeful Direcției Generale Financiar-Contabile, general maior dr. Florin JIANU, Locțiitorul șefului Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, general de brigadă Valeriu ROȘU, Şeful Direcţiei Generale Juridice, general de brigadă Anton-Radu CIPU, Șeful Direcției pentru relația cu Parlamentul, colonel dr. Claudiu Vicențiu TOMA, Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale, Colonel(r) Daniel Anghel, vor fi soluționate favorabil, analizând interesul, implicarea și deschiderea factorilor decidenți.
     Considerăm că am demonstrat, încă o dată, că reacționăm promt la problemele sesizate de membri și ne atingem, astfel, scopul vizat.

     🇹🇩Împreună suntem mai puternici!🇹🇩
      Împreună vom reuși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *