Cămin pentru veteranii „abandonați”

Cămin pentru veteranii „abandonați”

Nu cu mult timp în urmă vă aduceam la cunoștință că suntem preocupați de starea de bine a veteranilor din teatrele de operații, în special de cei cu situații dificile, pentru care, „căldura” unui cămin lipsește. În acest sens, am demarat și solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naționale, semnalând necesarul logistic, care să vină în întâmpinarea nevoilor acestora. Cazarea veteranilor cu situații speciale se poate face în containere modulare, până la finalizarea și punerea în funcțiune a CRRV.

Demersul nostru a fost tratat cu seriozitate și profesionalism, iar ministrul apărării naționale ne-a oferit susținerea, astfel că solicitarea noastră a fost soluționată favorabil în ședința de Guvern, de marți, 4 mai 2021.

Vestea a pus în mișcare conducerea asociației, care a demarat lucrările premergătoare ce sunt necesare pentru amplasarea celor 6 containere, 4 de locuit, respectiv, 2 pentru toalete și dușuri, oferindu-le, astfel, condiții decente de trai.

Șantierul a fost deschis de Marius Apostol, președinte, George Niță, vicepreședinte coordonator, Niculae Petcu, director administrativ, Dan Voicilă, președintele sucursalei Târgoviște, Paraschiv Costel, omul care însuflețește și își petrece, voluntar, fiecare zi, la Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani, precum și militarul rănit, Vali Ispas.

Lucrările premergătoare poziționării containerelor sunt unele dificile, dar gândul că putem oferi sprijin camarazilor abandonați, ne dă putere să continuăm, mai determinați, toate lucrările: decopertare, creare suprafață din piatră concasată, turnare beton pentru platformă și alee.

Împreună vom reuși!
Împreună susținem veteranii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *