De ziua internațională a voluntarilor, voluntari ai A.M.V.V.D au dus „caravana bucuriei” la Așezământul Social „Sfinții Mihail și Gavriil”

De ziua internațională a voluntarilor, voluntari ai A.M.V.V.D au dus „caravana bucuriei” la Așezământul Social „Sfinții Mihail și Gavriil”

     Am putea spune că 5 decembrie este plină de magie, de magia bunătății și implicării voluntarilor în tot ceea fac și de magia curiozității copiilor, care freamătă lumea cu dorința și curiozitatea lor. De ce? Pentru că pe 5 decembrie îi sărbătorim pe voluntari  și,  tot pe 5, copii din lumea-ntreagă își îndreaptă toate gândurile spre venirea lui Moș Nicolae.

     Când voluntarii sunt cei care îndeplinesc dorințele copiilor este semn că magia s-a înfăptuit, iar bucuria și împlinirea este de-o parte și de alta.

      Astăzi, 5 decembrie 2020, într-o zi rece, apăsătoare, pe alocuri, acoperită de norii gri ai iernii, voluntari ai A.M.V.V.D. au dus razele unor zile mai senine, celor aflați la Așezământul Social „Sfinții Mihail și Gavriil”, din comuna Slobozia, județul Giurgiu.

      „Caravana bucuriei” a fost pregătită încă de la primele ore ale dimineții și a parcurs sute de kilometri, plecând de la Pitești și făcând un scurt popas la sediul Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf.Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, din București, continuându-și, apoi, drumul spre așezământ.

      Întâmpinarea caldă, de care ne-am bucurat, ne-a oferit răsplata ce-o așteptam: chipuri vesele și glasuri calde de copii. În plus, copiii ne-au oferit și un moment îmbrăcat în frumusețea sărbătorilor de iarnă, colindându-ne.
     Militari răniți ai teatrelor de operații, prezenți și ei la așezământ, și-au alinat durerea cu răsplata primită.

     Prezența noastră, de astăzi, a confirmat, iarăși, că ne vom îndeplini promisiunea făcută și o sa le fim mereu sprijin, oferindu-le măcar un strop de speranță și-i vom însoți pe drumul umbrit de neputință.

     Strigătul lor, noi l-am auzit. Iar pe al nostru, voi l-ați auzit, cei care v-ați implicat și ați contribuit  la îndeplinirea acestei promisiuni, oferind alimente, dulciuri, fructe, rechizite, obiecte vestimentare și jucării.
      Pentru toate astea,
🙏vă mulțumim!

Text:Ramona Nicoleta Darie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *