După ce au scris o filă de istorie în an centenar, în pas de defilare, AMVVD Vâlcea a donat sânge pentru a salva vieţi!

După ce au scris o filă de istorie în an centenar, în pas de defilare, AMVVD Vâlcea a donat sânge pentru a salva vieţi!

Chiar dacă au trecut câteva zile bune de la parada militară de la 1 Decembrie, în care AMVVD a scris cea mai frumoasă pagină în istoria militarilor veterani şi a fiecărui român în parte, poveştile nu se opresc aici. În acea zi, la îndeplinirea uneia dintre cele mai frumoase dorinţe ale militarilor din AMVVD, aceea de a face parte din blocul de paradă, a contribuit şi sucursala Vâlcea, cu un număr semnificativ de membrii şi de voluntari, punctând evenimentul și ca sucursală prezentă din țară, în afara celei din București. Cu un efectiv de 18 membri:
1. Col (r) Costache Horia – comandantul plutonului de defilare;
2. Plt. adj. pr. (r) Prioteasa Paul;
3. Plt. adj. pr. Constantin Nicolae;
4. Plt. adj. pr. Călin Dorel;
5. Plt. adj. pr. Stîngaciu Marius;
6. Plt. adj. Trifu Ilie Dorin;
7. Plt. adj. Vasile Marius;
8. Plt. adj. Pîrvulescu Cătălin;
9. Plt. adj. pr. Bălăceanu Vasile;
10. Plt. adj. Ciucă Alexandru;
11. Plt. adj. pr. Fronie Cristian;
12. Plt. adj. Mircel Muşat Laurenţiu Marius;
13. Plt. maj. Răguşitu Ion Marius;
14. Caporal Florea Ilie Daniel;
15. Maior. Slabu Gabriel – CMJ;
16. Plt. adj. Petrescu Ion – CMJ;
17. Plt. adj. şef Fălcuţă Eugen Alexandru – ISU Vâlcea;
18. Plt. adj. şef Barbu Ion Lucian – ISU Vâlcea;

după depunerea de coroane la care au participat președintele sucursalei AMVVD Vâlcea, col (r) Marin Dan,  mr. Slabu Gabriel,  şi plt. adj. pr. Stîngaciu Marius, plt. adj. pr. Vancea Sergiu, plt. adj. pr. (r) Mărculescu Ilie şi mr. (r) Barbu Constantin, au dat pentru prima dată  onorul tuturor oficialităților prezente la Vâlcea.

Astăzi, la două săptămâni după parada militară, după ce au reușit să scrie o filă de istorie, încolonați, în frunte cu lt.col. ing. Arinton Cristian Gabriel – comandantul unității și garnizoanei Râmnicu Vâlcea,  sucursala AMVVD Vâlcea donează sânge pentru a salva vieţi!

În fiecare zi din viaţa noastră, mii de pacienţi din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supravieţui. Cu toate acestea, mulţi dintre noi suntem ocupaţi cu activităţile personale şi uităm să ne gândim şi la cei care au atât de multă nevoie de noi, dar nu și cei care știu prea bine ce înseamnă supraviețuirea.

În judeţul Vâlcea, acolo unde un grup de oameni inimoşi se gândesc periodic la ajutorul pacienţilor a căror viaţă depinde de o donare de sânge, militarii s-au mobilizat și au dat speranță celor aflați în impas.

Astfel, Centrul de Instruire Geniu, EOD şi apărare CBRN „Panait Donici” din localitatea Râmnicu Vâlcea a organizat o activitate de donare de sânge la Centrul de Transfuzie Vâlcea.

La această activitate au ţinut în mod special să participe patru cadre militare, membrii ai Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” – sucursala Vâlcea.
Continuăm să fim alături de toţi cei care au nevoie de sprijin, deoarece unul dintre scopurile AMVVD este să aducă o rază de lumină,  zâmbete și speranță celor care au nevoie!
Onoare şi respect, veteranilor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *