Eforturile a 3 ani de muncă răsplătite cu un mare succes legislativ

Eforturile a 3 ani de muncă răsplătite cu un mare succes legislativ

După 3 ani de concentrare a eforturilor și resurselor asupra Legii Nr.168/2020 s-a îndeplinit și ultimul pas în lungul și anevoiosul drum parcurs pentru a fi adoptată și pusă în aplicare.

     Principalii responsabili ai acestui succes sunt reprezentații Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf.Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” care au avut consecvență și rigoare în acțiuni, căutând soluții tuturor problemelor întâmpinate.

     Rezultatele sunt datorate, totodată, sprijinului și suportului celor pe care îi reprezentăm, dar și a factorilor decidenți, care au conștientizat nevoia existenței unei astfel de legi, care să ofere o dovadă de apreciere pentru cei care au reprezentat țara, cu profesionalism și determinare, dincolo de granițele acesteia.

     Un aport important în adoptarea legii, privind  recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat, l-a avut ministrul apărării naționale, Nicolae Ionel Ciucă, care ne-a devenit partener în susținerea tuturor demersurilor.

      Drepturile conferite de prezenta Lege vor fi acordate tuturor veteranilor din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională.

        Amintim că normele de aplicare, ale Legii Veteranilor nr.168/2020, au fost publicate în Ordinul ministrului apărării naționale M.7 din 11 ianuarie 2021.

    Această dovadă a implicării ne face mai responsabili și perseverenți în demersurile pe care le avem în vedere a le întreprinde pe viitor.

    
🇹🇩Împreună susținem veteranii!🇹🇩
Împreună suntem mai puternici! Împreună vom reuși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *