FILĂ DE ISTORIE. Ambiție, determinare, SÂNGE DE ROMÂN, trăire pentru AMVVD

FILĂ DE ISTORIE. Ambiție, determinare, SÂNGE DE ROMÂN, trăire pentru AMVVD

Emoții, zâmbete și lacrimi pentru membrii AMVVD. Pentru ei înseamnă O FILĂ DE ISTORIE

Anul acesta, după cinci ani de muncă, reușim să scriem și o filă de istorie.

Da, ne mândrim și cu lacrimi în ochi de bucurie spunem toți, cei aproape 13.000 de membri, AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la PARADA MILITARĂ din 1 Decembrie.
Pentru noi, AMVVD, este un vis împlinit, realizăm visul tuturor veteranilor, visul camarazilor ce i-am pierdut în teatrele de operații, de care nu putem să uităm, deoarece ei fac parte din istoria noastră, din încercările noastre de a aduce pacea şi liniştea, din ceea ce suntem azi şi vom fi mâine!

Cine sunt cei 30 de membri care reprezintă AMVVD în blocul de paradă?

ILAȘ MIHAI-FLORIN – președintele AMVVD Târgu Mureș,

   

plutonierul adjutant principal (rez) consideră că este un pas important pentru asociație participarea, în an centenar, la paradă. A terminat școala militară de aplicații și unități de luptă în 1989 si, până în 2007 a lucrat la Poliția Militară în cadrul Biroului Conducere luptă – Operații și Instrucție urmând să activeze în cadrul Fortelor Speciale la Batalionul Sprijin Luptă al Brigăzii 6 Operații Speciale Tg. Mures. De anul trecut, a trecut în rezervă de pe funcția de Subofiter de Comandă. A participat în toate Teatrele de Operatii în care România a trimis trupe, făcând parte din primul Detașament ISAF 1 Afganistan, primul detașament trimis de România într-un Teatru de Operatii după cel de al Doilea Război Mondial, acest lucru petrecându-se în ianuarie 2002. A rămas alături de Asociația AMVVD , susține că „la 100 de ani de la Marea Unire” când militarii vor prezenta un pios omagiu eroilor căzuți la datorie, recunoașterea meritelor militarilor veterani din teatrele de operatii, meritele Asociației Militarilor Veterani si Veterani cu Dizabilitati vor fi recunoscute și speară într-o lume dreaptă, mai bună, care să înțeleagă și să se alăture pentru construirii CENTRULUI DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRRV-AMVVD)”.

TUDOREL PUIA – președintele SUCURSALEI AMVVD BRĂILA,

 

plutonierul major este angajat în sistemul militar pentru prima dată la UM de Artilerie anti-tanc. Veteranul a participat la misiuni externe, în teatrul de operații din Afganistan de patru ori: 2004 B 281Inf. Rm Sărat, 2008B. 300Inf. Galați, 2012 B.300 Inf. Galați, 2016Bg 10 Geniu Brăila. Încă militar activ, în ultimii șase ani  la  Grupul 5 EOD, s-a alăturat în anul 2015 Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” pentru a realiza visul AMVVD, CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRRV-AMVVD).

AMZĂRESCU VIOREL-IONEL –pereședintele SUCURSALEI ARGEȘ,

   

plutonier încadrat la UM din Pitești. Veteranul a fost rănit în poligonul Hohenfels, în anul 2014, în exercițiul multinațional Seber Jonction, din Germania. În urma accidentului a rămas cu o neuropatie cronică la piciorul stâng și la piciorul drept, a suferit mai multe intervenții chirurgicale. Având genunchiul drept spart a fost clasat apt limitat. Trup și suflet alături de AMVVD luptă, cu toate forțele, atat pentru construirea CENTRULUI DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRRV-AMVVD), cât și pentru cauzele sociale. „Noi, asociația, ne dorim o societate în care toți copiii și tinerii să trăiască în siguranță. Vrem să ajutăm, cu ce ne stă în putință, copiii nostri, ai țării, să crească frumos, fără griji, cu iubire pentru acest pământ, acest neam.” declară președintele Sucursalei AMVVD – Argeș, Viorel-Ionel Amzărescu.

 

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *