FILĂ DE ISTORIE. AMVVD: AVEM ONOAREA SĂ VĂ SALUTĂM!

FILĂ DE ISTORIE. AMVVD: AVEM ONOAREA SĂ VĂ SALUTĂM!

Anul acesta, după cinci ani de muncă, reușim să scriem și o filă de istorie.

Da, ne mândrim și cu lacrimi în ochi de bucurie spunem toți, cei aproape 13.000 de membri, AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie.
Pentru noi, AMVVD, este un vis împlinit, realizăm visul tuturor veteranilor, visul camarazilor ce i-am pierdut în teatrele de operații, de care nu putem să uităm deoarece ei fac parte din istoria noastră, din încercările noastre de a aduce pacea şi liniştea, din ceea ce suntem azi şi vom fi mâine!

Cu multe ore muncite și mereu alături de membri au scris rânduri ce vor ramâne în istoria României alte câteva persoane. Fie că sunt militari sau civili au muncit cot la cot ca VOLUNTARI pentru ca Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD), în an centenar, să realizeze această filă de istorie.

Cine se află în spatele informațiilor furnizate către dumneavoastră

MARIUS APOSTOL – președinte AMVVD

 

Ofițer în rezervă, poartă cu el urmele unui atac al insurgenţilor din Afganistan. După numeroase operații și aproape un an de stat la pat – imobilizat, medicii din baza Ramstein sunt cei care l-au readus la viaţă. Militar de carieră, s-a dedicat trup şi suflet jurământului că-și va apăra ţara, chiar cu preţul vieţii. Pensionar acum, președintele Apostol împreună cu Consiliul Director încearcă să ajute veteranii prin construirea CENTRULUI DE RECUPEARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRRV- AMVVD), de la Târgoviște.

Membru fondator al Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) de la înființare (anul 2013) și până în prezent, a fost ales președinte.

A muncit zile si nopți alături de camarazii săi pentru recunoșterea la nivel național a asociației. Cu aproape 13.000 de membri (militari și civili) în 20 de sucursale a reușit să câștige, prin schimbări legislative, câteva avantaje pentru militarii veterani. În 2014 a reușit ca data de 11 noiembrie să fie zi pentru comemorarea camarazilor pierduți în teatrele de operații. În anul 2018 a reușit prin multă muncă, alături de Consiliul Director, să obțină (în custodie) terenul de la Mânăstirea Dealu (fosta școală militară unde a învățat Regele Mihai) de la Primăria Târgoviște. Iubit și apreciat de toți membrii asociației pentru efortul făcut, pentru toată munca depusă, președintele Apostol reușește să lupte mereu cu greutățile și să realizeze ceea ce are ca scop AMVVD-ul.

„Cu mândrie și lacrimi în ochi vă spun că fără marea mea familie (n.n. – toți membrii asociației) nu aș fi putut să ridic AMVVD-ul acolo unde este. Este mai mult decât am visat. Este mai greu, dar mai înălțător decât îmi puteam imagina. Mulțumesc echipei din conducere, mulțumesc tuturor președinților din sucursale, mulțumesc tuturor membrilor că m-au ajutat, mi-au stat alături, că au crezut în AMVVD și că, acum, în an centenar, reușim să scriem o filă din istoria României.  Nu în ultimul rând, mulțumesc tuturor susținătorilor AMVVD că ne încurajează și ne stau alături.”

DINU TIBERIU MUGUREL – administrator AMVVD

     

plutonier adjutant (rez ), în anul 1993, și-a început activitatea în MAI pe funcția cdt gr Brigada de Intervenție a Jandarmeriei București. A participat la numeroase misiuni, atât în București, cât și pe teritoriul țării. În anul 2000, a făcut parte din Unitatea Specială 30 Pază și Protecție Obiective Diplomatice pe funcția comandant pluton. Din anul 2005, a făcut parte din USP 79 Pază și Protecție Instituționalizată. După o vechime de 24 ani în activitate, în anul 2017 a trecut în rezervă. S-a alăturat asociației încă de la început și a muncit aproape cot la cot cu președintele Apostol. Mereu prezent la orice activitate a asociației plutonierul adjutant (rez) nu cunoaște cuvantul NU când este vorba de muncă. Cu zâmbetul pe buze, iubit de camarazi, VOLUNTARUL Dinu are mereu o vorbă bună pentru toți și reusește de fiecare data să destindă atmosfera  cu o glumiță. În ultima perioadă asociația i-a devenit a doua casă sau serviciul cu program prelungit. Permanent în ședințețe Consiliului Director și la restul activităților, își dorește ca AMVVD să finalizeze cât mai repede  CENTRULDE RECUPEARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRRV- AMVVD), de la Târgoviște.

CRISTINA MATHIAS – vicepreședinte interimar AMVVD

   

Fostă jurnalistă, cu peste 28 de ani experiență în mass-media, s-a alăturat asociației în anul 2015 și la scurt timp a devenit Director de Comunicare și Evenimente. Civil fiind ușor, ușor s-a militarizat și a început să „lupte” alături de conducere pentru drepturile militarilor, pentru construirea CENTRULUI DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru VETERANI. În prezent ocupă o funcție în CONSILIUL DIRECTOR – vicepreședinte interimar AMVVD, coordonând 4 sucursale – Buzău, Bacău, Vrancea și Iași (de care este foarte mândră) – fiind votată de militarii veterani președinți ai sucursalelor mai sus amintite. Veteranul Raul SOMION – președintele sucursalei Bacău, cel care a susținut-o cel mai mult, a spus atât : „Eu am propus-o!”.  „Fire bătăioasă nu-și încalcă principiile și cuvântul. Merge la „luptă” până la capăt, indiferent de cât de greu îi este. Am decis să rămân președinte la sucursala Buzău pentru că alături de ea, ca vicepreședinte coordonator, putem să muncim, să construim și să fim mândri”, declară subofițerul, specializat în psihologie aplicată în apărare, psihologia muncii și organizatională, Mihaela Grimbovschi Avramescu. „Este o persoană plină de viață, o femeie care știe să se impună atunci când este necesar și știe când să lase de la ea (când este nevoie). O femeie pentru care cuvântul „imposibil” nu face parte din dicționarul cotidian”, declară plutonier adjutant Cătălin Dobrea, președintele sucursalei AMVVD – Iași. „De la prima întâlnire am avut o impresie foarte bună despre ea și îmi pare bine că am avut ocazia s-o cunosc. Este o persoană energică cu foarte multe calități și am observat cu toții că muncește foarte mult în această Asociație. Sunt mândru că ne reprezintă ca vicepreședinte la nivel central și este coordonatorul nostru. O să o susținem cât putem. Iar pentru ea îi transmitem atât: Nu uitați că suntem alături de dumneavoastră și vă iubim!, a declarat veteranul Marius Barbu, președintele sucursalei Vrancea.

 TEODORA IOANA BANU – membru AMVVD

    

Elevă caporal de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”,  de la jumătatea anului 2018 s-a alăturat echipei de la departamentul Comunicare și Evenimente unde lucrează VOLUNTAR pentru AMVVD. „Colaborez cu asociația din luna mai a anul 2018, în iunie am devenit membru oficial și sunt mândră că pot fi de ajutor departamentului Comunicare”, declară tânăra. Mai aflăm de la ea că este al doilea an în care participă la PARADA DE 1 DECEMBRIE și este comunicator de presă. O dorință a ei este să urmeze cursurile Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu și să plece în misiuni externe. „La finalul carierei vreau să pot spune cu capul sus că sunt militar, că am servit PATRIA și să raportez „MISIUNEA MEA ESTE ÎNDEPLINITĂ”.

 DIANA BUMBENECI – membru AMVVD

  

Se alătură din Câmpulung Muscel, cel mai frumos oraș de munte, cu o istorie marcantă și cu oameni de poveste, asociației. A absolvit Liceul Pedagogic în anul 2014 și Facultatea de Științe ale Educației în anul 2017. În prezent, studieză la Masterul de Comunicare Organizațională al Facultății de Jurnalism. Timp de doi ani, a lucrat ca video-jurnalist și redactor la o televiziune locală. În prezent, lucrează la un ziar, ca redactor. Colaboreză din anul 2015 cu Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, prin sutele de articole realizate pentru militarii musceleni. În vara anului 2018 a absolvit Cursul pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict, organizat de Direcția de Informare și Relații Publice din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Colaboreză de curând cu AMVVD la departamentul Comunicare (realizează articole legate de militarii veterani, activitățile lor și poveștile lor frumoase de viață). „Pe viitor, pe plan profesional, îmi doresc să fiu mult mai aproape de militari, pentru a le face cunoscute poveștile, activitățile și evenimentele, în fața întregii țări. Cât despre mine, personal, am devenit un om ambițios. Scriu poezii de la vârsta de 7 ani, îmi place să lucrez cu oamenii, trăiesc pentru istorie, pentru promovarea trecutului neamului românesc, a eroilor, a monumentelor și a locurilor care cândva, au scris istorie. Consider că noi, tinerii din ziua de astăzi, putem duce mai departe ceea ce au făcut eroii noștri pe câmpul de luptă, și anume: să fim patrioți, să ne iubim țara, să o promovăm și să ducem tradițiile mai departe!”, ne declară jurnalista.

CITIȚI ȘI :

Emoții, zâmbete și lacrimi pentru membrii AMVVD. Pentru ei înseamnă O FILĂ DE ISTORIE

FILĂ DE ISTORIE. Ambiție, determinare, SÂNGE DE ROMÂN, trăire pentru AMVVD

FILĂ DE ISTORIE. În An Centenar, veteranii AMVVD fac parte din blocul de paradă! ONOARE SI RESPECT!

FILĂ DE ISTORIE. AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la PARADA MILITARĂ din 1 Decembrie

FILĂ DE ISTORIE. Prima defilare AMVVD, în an centenar

FILĂ DE ISTORIE. AMVVD la datorie. Defilăm pentru țară, defilăm pentru eroi!

FILĂ DE ISTORIE. Avem onoarea să putem defila, în an centenar, de 1 Decembrie, pe sub Arcul de Triumf

FILĂ DE ISTORIE. Alături de camarazi, AMVVD prezentă la PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie

FILĂ DE ISTORIE. Parada de Ziua Națională a României aduce lacrimi de mândrie pentru AMVVD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *