FILĂ DE ISTORIE. Avem onoarea să putem defila, în an centenar, de 1 Decembrie, pe sub Arcul de Triumf

FILĂ DE ISTORIE. Avem onoarea să putem defila, în an centenar, de 1 Decembrie, pe sub Arcul de Triumf

Anul acesta, după cinci ani de muncă, reușim să scriem și o filă de istorie.

Da, ne mândrim și cu lacrimi în ochi de bucurie spunem toți, cei aproape 13.000 de membri, AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la PARADA MILITARĂ din 1 Decembrie.
Pentru noi, AMVVD, este un vis împlinit, realizăm visul tuturor veteranilor, visul camarazilor ce i-am pierdut în teatrele de operații, de care nu putem să uităm deoarece ei fac parte din istoria noastră, din încercările noastre de a aduce pacea şi liniştea, din ceea ce suntem azi şi vom fi mâine!

Cine sunt cei 30 de membri care reprezintă AMVVD în blocul de paradă?

DUMITRU CORNEL  – membru AMVVD,

  

maistru militar principal,  cu aproape 30 de ani în urmă a absolvit scoala de maiştri militari la Şcoala de maiştri şi subofițeri „Panait Doinici” arma geniu din Râmnicu Vâlcea. Încadrat la Batalionul 96 Geniu Bucureşti, de când a terminat școala, maistrul militar principal a desfaşurat şi patru misiuni externe în Teatrele de Operații din Bosnia, Irak şi Afganistan ( 1996 Bosnia ; 2000 Bosnia, 2005 Irak, 2010 Afganistan). După misiunea din Afganistan a fost decorat de către președintele României cu medalia „Onoare şi Bărbăție” cu însemne de război. În prezent militarul îşi desfăşoară activitatea în cadrul Batalionului 96 Geniu, implicându-se activ şi în proiectele Asociației și, de fiecare dată când a putut a dat o mână de ajutor la CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru veterani.

BĂDOI DUMITRU – membru AMVVD,

       

plutonier adjutant, a participat în misiunea din Bosnia&Hertegovina în cadrul Batalionului 96 Geniu în anii 1996-1997 (IFOR) pe funcția de pionier cercetaș având ca misiune cercetarea la minare și deminarea terenului în zona de responsabilitate a militarilor români. În anul 1998, cu Batalionul 96 Geniu (SFOR),  a participat în Boznia&Hertegovina tot ca pionier cercetaș având având aceeași misiune. S-a alăturat în anul 2016 Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” pentru a realiza visul AMVVD, CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRRV-AMVVD).

POPA VASILE –  membru AMVVD,

  

plutonier major (rez), după doi ani de școală militară a început cariera de subofițer la Centrul de Instructie al Geniului în 1986, pe diferite funcții de mecanic și instructor (în special mașini de geniu). În cadrul B96 Geniu, începând cu anul 1998, a participat la misiuni în teatrele de operații din Bosnia & Herzegovina (Decembrie ’98, Iunie ’99 si Decembrie ’99 – Iunie ’00) și Irak (August ’04 – Martie ’05). S-a ani s-a alăturat asociației încercând să dea o mână de ajutor de câte ori a fost nevoie și, bineînțeles, luptând alături de marea familie pentru finalizarea primului CENTRUL DE RECUPERARE ȘI REFACERE pentru VETERANI (CRR-AMVVD), de la Târgoviște. „Ca membru AMVVD sunt bucuros și mândru că pot trece oficial pe sub Arcul de Triumf de 1 Dembrie”, a mărturisit Popa Vasile.

CITEȘTE ȘI:

Emoții, zâmbete și lacrimi pentru membrii AMVVD. Pentru ei înseamnă O FILĂ DE ISTORIE

FILĂ DE ISTORIE. Ambiție, determinare, SÂNGE DE ROMÂN, trăire pentru AMVVD

FILĂ DE ISTORIE. În An Centenar, veteranii AMVVD fac parte din blocul de paradă! ONOARE SI RESPECT!

FILĂ DE ISTORIE. AM REUȘIT să fim prima asociație din România care defilează la PARADA MILITARĂ din 1 Decembrie

FILĂ DE ISTORIE. Prima defilare AMVVD, în an centenar

FILĂ DE ISTORIE. AMVVD la datorie. Defilăm pentru țară, defilăm pentru eroi!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *