Grup de lucru cu reprezentanți ai Soldaților și Gradaților Profesioniști

Grup de lucru cu reprezentanți ai Soldaților și Gradaților Profesioniști

Interesul pentru întreg personalul militar este deopotrivă îndreptat către problemele semnalate de cei pe care îi reprezentăm. De data aceasta, am oferit o atenție deosebită problemelor aduse în discuție de această categorie de personal, Soldații și Gradații Profesioniști.

Miercuri, 19 mai 2021, reprezentanți ai acestei categorii au fost invitați, la sediul central din Strada Gării Filaret, să realizeze o listă de nevoi, probleme, solicitări, care să fie centralizate într-un singur document, urmând a fi înaintat, de către conducerea Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, către Ministerul Apărării Naționale. La grupul de lucru au luat parte reprezentanți din diferite categorii de forțe, precum și cadre active, în rezervă sau retragere.

Dintre problemele marcate spre a fi înaintate pentru a îmbunătăți cadrul legal, precum și domeniul de activitate al corpului Soldaților și Gradaților Profesioniști, amintim:

– oferirea posibilității, și acestei categorii de personal, pentru a utiliza compensația lunară pentru chirie pentru achitarea ratei/ fracțiunii de rată aferentă unui credit ipotecar/ imobiliar.

-acordarea de asistență medicală Soldaților și Gradaților Profesioniști în rezervă, precum și familiilor acestora.

– modificarea/ completarea unor acte normative specifice pentru a acorda anumite drepturi, militarilor din forțele navale, care iau parte la diferite misiuni.

Rămânem deschiși și la alte sugestii din partea dumneavoastră, considerând importantă comunicarea, pentru a identifica punctele care pot influența pozitiv acest domeniu de activitate, implicit, această categorie de personal militar.

De asemenea, considerăm că reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au demonstrat de atâtea ori că ne sunt parteneri în toate demersurile, indiferent de natura acestora, ceea ce ne oferă încredere că există suficient interes pentru a soluționa favorabil solicitările noastre.

🇷🇴 Împreună vom reuși! 🇷🇴

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *