Hristos S-a Înălțat!

Hristos S-a Înălțat!

    28 mai 2020 este o zi cu mare însemnătate pentru români. La 40 de zile de la Sfintele Paști, creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Domnului.

    La un veac împlinit de la aplicarea prevederilor Tratatului de la Versailles, prin care s-a concretizat Decretul Lege nr.1693/4 mai 1920, celebrăm astfel astăzi, la Ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos, Ziua Eroilor. Totodată, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât pentru prima dată ca Ziua Eroilor să fie celebrată la praznicul Înălțării Domnului, decizie consfințită prin hotărârile sinodale din anii 1999 și 2001, astfel că, această zi a fost proclamată sărbătoare națională bisericească.

    În fiecare an, de Ziua Eroilor, au loc ceremonii militare și religioase, în memoria celor căzuți de-a lungul vremii pe câmpurile de luptă, pentru credință, pentru libertate, pentru dreptate, pentru apărarea și întregirea neamului românesc.

     Membrii sucursalelor A.M.V.V.D  vor marca cum se cuvine însemnătatea acestei zile, prin omagierea eroilor al căror sacrificiu a fost suprem.

      Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” aduce omagiu eroilor neamului, pentru ceea ce-au fost și continuă să fie.

    Neîncetat, să le păstrăm memoria vie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *