O nouă întâlnire cu ministrul apărării naționale, domnul Nicolae Ionel Ciucă

O nouă întâlnire cu ministrul apărării naționale, domnul Nicolae Ionel Ciucă

Deși final de săptămână, forțele, pentru a ne continua activitatea, sunt în permanentă creștere, iar asta, datorită încrederii pe care ne-o acordați și ne-o demonstrați prin mesajele de susținere și încurajare.

Vineri, 21 mai 2021, în zi de mare sărbătoare pentru creștini, prăznuirea Sfinților Împărați Constantin și Elena, o delegație desemnată pentru întâlnirea de astăzi, a reprezentat interesele Soldaților Gradați Profesioniști, în principal, fiind abordate problemele semnalate de această categorie de personal.

Delegația condusă de Marius Apostol, președintele asociației, formată din Florin Tutunaru, secretar general, Mihaela Dumitru, director departament secretariat, George Niță, vicepreședinte coordonator, Răzvan Brezoianu, consilier al președintelui, Adrian Udrea, director departament marketing, a participat la o întâlnire fructuoasă și eficientă cu ministrul apărării naționale, domnul Nicolae Ionel Ciucă, și reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, din importante departamente ale acestuia, șeful Direcției Generale Juridice, domnul
general Radu Anton Cipu , șeful Departamentului pentru relația cu
Parlamentul și calitatea vieții personalului, domnul General Valeriu Roșu, șefa de cabinet a ministrului, doamna general Paula Cristea și, nu în cele din urmă, purtătorul de cuvânt al M.Ap.N,domnul Colonel (r.) Daniel Anghel. Ocazie cu care, A.M.V.V.D a înaintat, ministrului apărării, problemele identificate și semnalate în cadrul grupului de lucru întrunit în acest sens.

Ca de fiecare dată ne-am bucurat de deschiderea și cooperarea domnului ministru, care a oferit soluții pentru a îmbunătăți cadrul legal, privind drepturile specifice corpului de Soldați și Gradați Profesioniști, după cum urmează:
-completarea prevederilor Legii nr. 288/2018 coroborată cu Legea nr. 80/1995, printr-o Ordonanță de Urgență, în vederea susținerii demersurilor A.M.V.V.D cu privire la aplicarea unitară a prevederilor legale, privind compensarea unei părți din rata creditului în urma achiziționării unei locuințe, inclusiv pentru SGP.
-totodată, prin aceeași Ordonanță de Urgență se va dispune completarea legii nr. 73/2020, în sensul acordării asistenței medicale gratuite și pentru SGP în rezervă, precum și familiilor acestora.
– în ceea ce îi privește pe militarii forțelor navale, ministrul apărării naționale a dispus reanalizarea drepturilor specifice celor ambarcați la bordul navelor , precum și celor care participă la misiuni/exerciții desfășurate în afara teritoriului național.
Ministrul apărării naționale nu a limitat întâlnirea de astăzi doar la soluționarea punctelor înaintate, ci a abordat și alte puncte de interes. Acesta a dispus măsuri specifice, pentru asigurarea conform reglementărilor legale în vigoare, prin contract de comodat, a containerelor de locuit și a materialelor necesare pentru buna desfășurare a activităților la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani, în locația pregătită pentru veteranii ce vor fi găzduiți.
Încă o dată dorim să transmitem reprezinților Ministerului Apărării Naționale sinceră apreciere pentru sprijinul și suportul pe care ni-l acordă în toate demersurile. Le transmitem, totodată, întreaga mulțumire că ne sunt parteneri în toate acțiunile demarate.

🇷🇴 Împreună suntem mai puternici! 🇷🇴

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *